Bitcoin 21 Bin Dolara Kadar Çıksa da Balinalar Hâlâ Kış Uykusunda!

2 years ago 97

Kripto para piyasaları bir analistin "yaz rahatlaması" dediği şeyin tadını çıkarırken, en büyük kripto para Bitcoin (BTC), 15 Temmuz'da 21 bin dolara kadar çıktı. BTC, yazım sırasında 20 bin 848 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Fiyatı Yüzde 11 Yükseldi

CoinMarketCap'in verilerine göre, BTC fiyatı kripto para borsası Bitstamp'ta 21 bin dolar seviyesine dokunmak için gece boyunca yukarı yönlü hareket etti. 13 Temmuz'da açıklanan ABD Haziran ayı TÜFE verilerinin 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından önemli kayıplar veren Bitcoin, o zamandan bu yana gözle görülür bir toparlanma kaydetti ve fiyat 13 Temmuz'da kaydedilen en düşük seviyelerden yüzde 11 yükseldi.

Popüler kripto para analisti Michaël van de Poppe, Bitcoin'deki yükselişi "yaz rahatlaması zamanı" şeklinde özetlerken, bir diğer kripto para analisti Crypto Tony de BTC'nin kısa zaman diliminde 21 bin 700 dolara doğru hareket etmesini beklediğini belirtti. Analist, "Bu olursa, altcoin'lerde güzel bir pump ve rahatlama rallisinin tadını çıkarmaya devam edilebilir" notunu düştü.

Birçok büyük altcoin, BTC'nin fiyatındaki yükselişe yukarı yönlü tepki verdi ve en büyük altcoin Ethereum (ETH), günlükte yüzde 12'nin üzerinde yükselişle gözle görülür bir toparlanma kaydetti. Piyasa değerine göre en büyük on kripto para arasında yer alan diğer kripto paralar da önemli yükselişler kaydetse de yalnızca Solana (SOL) son 24 saatte kaydettiği yükselişle ETH'yi geçmeyi başardı. ETH, böylece bir kez daha psikolojik olarak önemli olan bin dolar seviyesinin altına düşmekten kaçınmış oldu.

Balinalar "Uyanmak için Bekliyor"

Öte yandan zincir üstü (on-chain) veriler, en büyük Bitcoin yatırımcılarının mevcut fiyatlarla harekete geçme havasında olmadıklarını ortaya koyuyor. BlockTrends analisti Caue Oliveira, 14 Temmuz'daki bir tweet dizisinde, balina cüzdanları arasında devam eden ve "kış uykusu" olarak nitelendirdiği şeyin altını çizerek, "Balinalar kış uykusundalar ve uyanmak için doğru anı bekliyorlar" dedi.

Oliveira'nın işaret ettiği veri, kurumsal hareketler veya yaygın olarak "balina etkinliği" olarak isimlendirilmektedir ve kısa bir süre içinde hareket eden hem BTC hem de ABD doları cinsinden işlem hacmine dayalı olarak izlenebilmektedir.

Yukarıdaki grafik, son aylarda Bitcoin ağında belirgin bir büyük hacimli işlemlerin eksikliğini ortaya koyuyor ve yalnızca Terra (LUNA) çöküşünün geçici bir trend kırılımına neden olduğunu gösteriyor.

Oliveira, grafiğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Burada, LUNA çöküşünde kısaca kış uykusundan uyanan ancak ardından kış uykusuna dönen, Mayıs ayından sonra neredeyse varlık göstermeyen, düşük kurumsal faaliyetin net bir görünümüne sahibiz." dedi.

Read Entire Article