Bitcoin 40.000 Doları Geride Bıraktı! FED Faiz Kararı Öncesinde Piyasada Hareketlilik Yaşanıyor

2 years ago 110
Bitcoin 40.000 Doları Geride Bıraktı! FED Faiz Kararı Öncesinde Piyasada Hareketlilik Yaşanıyor

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), FED‘in faiz kararına saatler kala harekete geçti. Bitcoin bugün erken saatlerde 41.465 dolar seviyesine iğne attı ancak daha sonra yeniden 40.000 doların altına geriledi.

Sadece dakikalar önce ise lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeniden 40.000 doların üzerine yükselmeyi başardı. İşte Bitcoin’de son durum…

Bitcoin 40.000 Dolara Dokundu

Piyasa değeri bakımından en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), FED‘in faiz kararı nedeniyle oldukça hareketli bir gün yaşıyor. Öyle ki amiral gemisi kripto para birimi, bugün sabahın erken saatlerinde hızlı bir artış başlattı ve 39.000 dolar seviyelerinden 41.465 dolar seviyesine kadar yükselmeyi başardı.

BTC fiyatı daha sonra yeniden geri çekildi ve 40.000 doların altına geriledi. Ancak sadece dakikalar önce lider kripto para birimi Bitcoin, yeniden 40.000 doların üzerine yükselmeyi başardı.

İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla Bitcoin (BTC), CoinMarketCap’ten alınan verilere göre son 24 saatte %4.41’lik bir artış kaydetti ve şu anda 40.112 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

FED Faiz Kararı Kripto Paraları Nasıl Etkileyecek?

FED‘in bu akşam yapacağı faiz açıklaması ile birlikte beklenen faiz arttırımı gelirse kripto para birimlerinde düşüş başlayabilir. ABD Merkez Bankası FED’in bugün 25 baz puanlık faiz arttırımı yapması yönünde bir beklenti oluştu.

Böyle bir artışın gelmesi durumunda başta amiral gemisi kripto para birimi Bitcoin (BTC) olmak üzere tüm kripto para piyasasında geri çekilme yaşanması bekleniyor.

Dolayısıyla uzmanlar, yatırımcılara FED’in bu açıklamalarından önce marjin işlem açanları terste kalabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article