Bitcoin 40.000 Doların Altında Mücadele Ederken Balinalar Bu Altcoin’lere Akın Ediyor

2 years ago 130
Bitcoin 40.000 Doların Altında Mücadele Ederken Balinalar Bu Altcoin'lere Akın Ediyor

WhaleStats’dan gelen yeni veriler, Bitcoin (BTC) 40.000 doların altında mücadele ederken, dünyanın en büyük Ethereum (ETH) balinalarının, stablecoin’lere ve diğer altcoinlere akın ettiğini ortaya koyuyor.

Ethereum Balinaları Bu Altcoin’lere Akın Ediyor

Balina izleme botu Whalestats’a göre, borsa dışı ilk 1000 Ethereum cüzdanı, son yedi gün içinde yüzbinlerce dolar değerinde USD Coin (USDC), Tether (USDT) ve Binance USD (BUSD) satın aldı.

Dev Ethereum balinaları tüm bu satın alımlara ek olarak ayrıca ortalama olarak 62.569 dolar değerinde Poligon (MATIC) alımı gerçekleştirirken başka bir stabilcoin olan flexUSD’den de yüklü miktarda alım yaptı.

Ayrıca Ethereum balinalarının birikim yaptığı altcoinler arasında 7. sırada, mevduat sertifikasının yerini almak üzere tasarlanmış Hex yer alıyor.

Merkezi olmayan oracle ağı Chainlink (LINK) ise, ortalama 27.934 dolarlık satın alma tutarıyla balinaların en çok birikim yaptığı altcoin’ler arasında sekizinci sırada yer alıyor.

Balinalar Buyük Alımlar Yapıyor

WhaleStats’tan gelen veriler ayrıca, var olan en zengin Ethereum balinalarından bazılarının kripto piyasasının geri çekilmesiyle birlikte büyük bireysel alımlar yaptığını gösteriyor.

Öyle ki dünyanın en büyük dördüncü Ethereum balinası, şaşırtıcı bir şekilde 3,90 milyon dolar değerinde yaklaşık 200.000 LINK ve yaklaşık 1,96 milyon dolar değerinde 1.000 Maker (MKR) satın alımı gerçekleştirdi.

MKR, stabilcoin DAI’yi korumak ve düzenlemek için kullanılan merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) olan MakerDAO’nun Ethereum tabanlı yönetişim token’ıdır.

141. sıradaki dev ETH balinası ise 1,69 milyon dolar değerinde 86.475 LINK satın alırken ayrıca portföyüne 2.24 milyon dolar değerinde 1.099.996 MATIC ekledi.

Son olarak, 475. sıradaki Ethereum balinası, yaşanan bu sert düşüşlerle birlikte 1.84 milyon dolar değerinde 326.994 SUSHI satın alımı gerçekleştirdi. SUSHI, merkezi olmayan kripto değişim platformu SushiSwap’ın yönetim token’ıdır.

Read Entire Article