Bitcoin Balinaları Fiyatı 25.000 Dolar Seviyesine Döndürebilecek Mi?

2 years ago 102

Bitcoin, ilk elli kripto para birimi fiyatlarının neredeyse tamamının düşüşüne öncülük etti. 18 Ağustos'tan itibaren fiyatını 23.000 doların üzerinde tuttuktan sonra BTC, 22.000 doların altına düştü. Yazım sırasında, kripto para son 24 saate göre %7,30 düştü ve 21.750,63 dolardan işlem gördü.

Bu olay yatırımcıları kayıplara sürüklemiş olabileceğinden, bazıları bir toparlanmanın yakın olduğunu umuyor. Peki BTC'nin ivmelenerek 25.000 dolar seviyesine yeniden ulaşma şansı var mı?

Buraya Dikkat

BTC'nin bu hafta aşırı değerli bir bölgeye girdiği kaydedildi. Açıklanan verilerde, kriptonun liderinin bölgeye 23.000 ila 24.000 dolar arasındayken girdiğini söyledi. Ama bu kısa vadede ne anlama geliyor? Analize göre, bu olay BTC'nin direnç gösterdiği yerde, 25.000 dolarda olabileceği anlamına geliyor olabilir.

Balinalar Kontrol Altında

Analiz, BTC'nin daha önce 25.000 dolara yaklaşmasıyla balina aktivitesinin arttığını gözlemledi.

Analizde denildi ki:

Fiyatın yükselişinin ardından, bitcoin fiyatı 25 bin dolara yaklaştıkça balina ve uzun vadeli zincir üzerindeki faaliyet arttı. Sonuç olarak, bu hafta 1k-10k bitcoin harcanan çıktıların hacminde görüldüğü gibi balina aktivitesi önemli ölçüde arttı.

Santiment verileri, bakış açısını doğrularken, son birkaç gün içinde 1 milyon dolar ve üzeri değere sahip balina işlem sayısının arttığını gösterdi.

BTC şu anda beklenenden daha düşük bir seviyede işlem görüyor olsa dahi, balinaların BTC'yi geri yükseltmesi söz konusu olabilir. Bununla birlikte, balina hareketi BTC fiyatının yükselmesine yardımcı olmak için yeterli değilmiş gibi görünebilir. Ayrıca, mevcut fiyat düşüşü bazı faktörlere bağlı olabilir.

Dikkat çekenlerden biri, azalan Denge Hacmi (OBV) idi. Yazının yazıldığı sırada, OBV, hacim değişikliğinin daha çok düşüş eğilimine yaklaştığını belirtti. Yazım sırasında, 18 Ağustos'ta 1,23 milyondan 1,03 milyona geriledi.

Mevcut haliyle, BTC'nin 25.000 dolara geri dönmesi biraz zaman alacak gibi görünebilir. Ancak, herhangi bir noktada geri dönüş olabileceğinden yatırımcıların hareketlilik seviyelerini izlemesi gerekebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article