Bitcoin Balinaları Hala Umutlu! Satış Yapacaklar Mı?

2 years ago 91

Zincir üstü analitik firması Glassnode'dan gelen veriler, en az beş yıldır sabit kalan arz yüzdesinin her zamankinden daha yüksek olduğunu doğruladı.

2017 BTC Alıcıları Bu Yılın Satıcıları Değil

Bitcoin, sadece iki ay önce 17.600 dolarlık makro düşük seviyesinden neredeyse %40 toparlandı, ancak kripto para biriminin diamond handleri için bu pek de bir anlam ifade etmedi. 2017'de veya daha önce BTC satın alanlar, kripto paralarını elinde tutmaya devam ediyor ve eğilim son zamanlarda daha az değil, daha fazla hodlinge işaret ediyor.

Glassnode verilerine göre, 2017'nin en yüksek seviyesi olan 20.000 doların üzerindeki geri dönüşle yetinmeyen uzun vadeli hodlerlar satış yapmamaya kararlılar. 18 Ağustos'ta, cüzdanında en az beş yıl boyunca el değmeden kalan BTC arzının yüzdesi, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan %24,351'e ulaştı.

Dolaşımdaki 19.12 milyon BTC arzının neredeyse dörtte biri, 2017 veya öncesinden bu yana piyasadan çekildi. Son aylara, özellikle kurumsal yatırımcılar arasında büyük satışlar damgasını vurmuş olsa da, hodlersın mevcut durumdan gerçekten etkilenmediği anlaşılıyor.

Çok Canlı Değil

Bu arada benzer bir hikaye, Bitcoin'in canlılığı hakkında da bulunuyor. Bu hafta 2021'in başlangıcından bu yana en düşük seviyeye ulaşan hodler davranışının bir hesaplaması yaşandı.

Bitcoin geliştiricisi Tamas Blummer tarafından icat edilen bir terim olan canlılık, ne kadar hodler satışının gerçekleştiğine bağlı olarak artan veya azalan 0 ile 1 arasında bir puan olarak hesaplanıyor.

Glassnode'un net bir şekilde özetlediği gibi, yok edilen kripto paraların toplamı ile şimdiye kadar çıkarılmış olan tüm kripto paraların toplamının oranı şeklinde hesaplanıyor. Kripto paranın günü, her Bitcoin hareket ettiğinde sayacın sıfırlanmasını ifade eder, “günler” ağda hareket etmeden hareketsiz geçirilen günlere atıfta bulunur.

Blummer, 2018'in sonlarında yayınlanan ‘’canlılık’’ metriğine özel bir girişte şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin fiyatının arttığı dönemlerde canlılığın arttığı (ve HODL'nin azaldığı) ve yatırımcıların aralıklı fiyatlar dönemlerinde HODL edenlerin sayısının arttığı açık.

Şimdi 19 ayın en düşük seviyesinde olan canlılık seviyesi, genel olarak Bitcoin ağında hodl olma arzusunun arttığına işaret ediyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article