Bitcoin Balinalarına Rağmen Kripto Paralar Neden Yükselmiyor?

2 years ago 94

Son 2 aydır kripto para piyasaları oldukça zor ve tarihi günler yaşıyor. Saldırılar, çöken projeler ve iflas eden hedge fonlar. Tüm bunlar olurken Bitcoin balinaları ne yapıyor? Kripto para piyasalarında sonu gelmeyen bu düşüşün temelinde ne var? Bugün Bitcoin balinalarının güncel durumunu ve fiyat etki veya etkisizliklerini ele alacağız.

Bitcoin Balinaları

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, yıllar boyunca topluluktan çok fazla destek aldı. BTC yatırımcılarının önemli bir kısmı düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirdi. Ancak Bitcoin fiyatı son zamanlarda bu coşkuya eşlik etmiyor. Bitcoin son derece dalgalı bir seyir izledi, en büyük kripto para birimi geçtiğimiz hafta %7 civarında eridi. Bu yılın ikinci çeyreğindeki kayıplar ise %50’ye ulaştı. Bitcoin tarihinin en kötü çeyreğini (3 ayını) geride bıraktık. Peki sırada ne var? Daha kötü çeyrekler mi?

BTC sahipleri düşüşü satın almasına rağmen fiyat 20.000 doların altında işlem görmeye devam ediyor. Balinalar (1k BTC'nin üzerinde cüzdanlar) BTC'yi iyi bir hızda biriktiriyor. Şu anda grup, kripto borsalarından ayda 140 bin BTC satın aldı ve dolaşımdaki arzın yaklaşık %45,6'sı olan 8,69 milyon BTC'ye sahip.

Kripto Paralar Neden Yükselmiyor?

Son iki çeyrekte daha küçük yatırımcıları ifade eden “karidesler” toplam dolaşımdaki arzın yaklaşık %0,2'si olan ayda yaklaşık 36,75 bin BTC biriktirdi. Bugün itibariyle yaklaşık 1,12 milyon Bitcoin’e sahipler.

Santiment, analitik bir platform olan bu duruma daha fazla ışık tutuyor. Aşağıdaki grafiği düşünün. BTC'nin en büyük balina işlem artışları küçük rallilerde gerçekleşti.

BTC'nin balina işlemlerindeki en büyük artışların büyük çoğunluğu, 100 ila 200 dolarlık küçük BTC fiyat artışlarından sonra meydana geldi. Geçici artışların ardından işlemlerde düşüşler yaşandı. Hakim alıcılar veya uzun vadeli sahipleri portföylerinin daha fazla bölümünü kaybetmekten korkarlar.

Bir analist, yukarıda bahsedilen sorun için bir çözüm paylaştı. Bitcoin'in uzun vadeli BTC yatırımcıları için oldukça uygun bir risk-ödül oranı sunabilecek bir fiyat bölgesine yaklaştığını düşünüyor. Popüler analist Rekt Capital şunları söyledi;

“Sonunda, Bitcoin'in 200 haftalık hareketli ortalamanın altında işlem gördüğü için satıcı tükenmesiyle karşı karşıya kalması bekleniyor. Bu, sonunda uzun vadeli yatırımcıları maksimum ödül sunan bir fiyat alanında BTC alma konumuna getirebilir”.

Kripto paraların geri kalan kısmı ise bu senaryoda, yeniden toparlanma fırsatı bulacaktır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article