Bitcoin (BTC) Aylık Kapanışa Hazırlanıyor! Kripto Paralar Neden Düşüyor?

2 years ago 87

Eylül ayının bitmesine sadece iki gün kaldı ve Bitcoin 20.000 doların altında alıcı bulmaya devam ediyor. Dün düşen DXY ile toparlanan fiyat yeniden 19.600 dolar direncini test etti ancak burada kalıcı olamadı. Peki aylık kapanış için beklentiler neler? Kripto para yatırımcılarını neler bekliyor? Detayları haberimizde.

Bitcoin (BTC)

Zincir üstü analitik kaynağı Material Indicators cuma günkü aylık ve üçüncü çeyrek kapanışı için 19.000 dolar seviyelerinde bir desteğin oluşacağını umuyor. Ancak belirsizlik devam ederse 18.000 dolar seviyesi destek olarak çalışacaktır. Material Indicators sipariş defteri verilerine dayanarak bu desteğin güçlü kalacağını söylüyor. Popüler kripto para analisti Doctor Profit ise şunları söyledi;

“İlginç, BTC genellikle 30-50 gün arasında bir bacak aşağı hareket etmeden önce bir yan harekette hareket eder. İki yıl içinde ilk kez BTC, yatay bir harekette 108 günden fazla zaman kaybetti”.

Doctor Profit bunun birikim döngüsüne işaret ettiğini düşünüyor.

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

Dün BoA (İngiltere Merkez Bankası) uzun vadeli devlet tahvilleri satın alarak niceliksel genişlemeyi (QE) geri getiren büyük bir politika değişikliğini yürürlüğe koyacağını açıkladı. 65 milyar dolarlık hareket için yeni para basılmayacak ve mevcut rezervler kullanılacak. Çarşamba günü gelen açıklamanın ardından dolar endeksi 113 seviyesinin altına düştüğü için BTC bir miktar toparlandı ancak dün akşam ve bugün gelen Fed açıklamaları endeksi yeniden yukarı çekti. Sabah erken saatlerde bugün yaşanacak kripto paraları ilgilendiren önemli gelişmeler paylaşılmıştı. Belirtilen saatlerde yatırımcılar DXY ve Bitcoin fiyatını yakından izleyerek altcoin pozisyonlarını yeniden değerlendirebilir.

BitMEX'in eski CEO'su Arthur Hayes ise büyük fiat para birimleri için artık kıyamet döngüsünün başladığını iddia ediyor. Son 20 yılın zirvesine ulaşan DXY için bir şeyler yapılmazsa AB, İngiltere ve diğerleri devam eden enflasyona ek olarak kur derinleşen kur kriziyle boğuşmak zorunda kalacak. Nitekim Avrupa Merkez Bankası başkanı birkaç gün önce dolar karşısında eriyen Euro’nun enflasyondaki etkiyi artırdığını ve harekete geçeceklerini söyledi.

Read Entire Article