Bitcoin (BTC) Balinaları Harekete Geçti: Büyük Çaplı Satın Alma!

2 years ago 100

Kripto para piyasalarındaki düşüşler derinleşmeye devam ederken, on-chain verileri Bitcoin (BTC) balinalarını alıma devam ettiğini gösteriyor.

Hızlı Birikim

Lider kripto para birimi Kasım ayında yaptığı rallisiyle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolar seviyelerinden yaklaşık %71 oranında düştü. Yaşanan düşüşün ardından birçok yatırımcı pozisyonlarını tasfiye ederek büyük çaplı satışlara neden oldu. Ancak cüzdanında 1.000'den fazla Bitcoin’e sahip olanlar bu durumun dışında kalmış gibi görünüyor.

Blockchain analiz firması olan IntoTheBlock'un yayımladığı yeni verilere göre, Bitcoin balinaları fiyatlardaki düşüşü fırsat bilip kripto para birimini biriktirmeye devam ediyor. IntoTheBlock'un araştırma analisti Juan Pellicer, bir röportajında şu ifadelere yer verdi:

 “Ayı piyasasını fırsata dönüştürmeye çalışan balinalar, grafikteki kırmızı okla belirtildiği gibi yüksek bir hızla Bitcoin biriktiriyor. Ancak önceki ayı dönemlerine kıyasla mevcut piyasa koşullarında daha az bir birikim söz konusu."

"Boğa Döngüsü"

Bununla birlikte hafta başlarında bir diğer blockchain analiz firması olan Glassnode yayımladığı raporda, balinaların Bitcoin biriktirmeye son hızla devam ettiğini ve  kripto para borsalarından ayda 140.000 adet Bitcoin alındığını ileri sürdü. Ayrıca Glassnode'a göre, balinalar toplamda 8.69 milyon Bitcoin’e yaklaşık olarak 1 milyon arzının %45,6 oranına sahip.

Öte yandan uzman analist Juan Pellicer düşük fiyatla yüksek miktarlarda Bitcoin satın alan balinaların, teorik olarak yeni bir boğa döngüsü sinyali verebileceğini belirtti. Ancak analiste böyle bir senaryonun olasılığının sorulduğu röportajda şunları söyledi:

“Çok hızlı bir pazar toparlanmasına işaret eden net bir on-chain yapısı henüz mevcut değil. Fakat piyasa düşüşünden yararlanan Bitcoin balinalarının büyük çaplı alımları kripto para piyasalarına kalıcı bir güven olduğunu işaret ediyor. Bitcoin balinaları ile birlikte bireysel yatırımcıların hızlı birikimi lider kripto para birimde beklenen ralliyi getirebileceğini düşünüyorum."

Read Entire Article