Bitcoin (BTC) Bugün Neden Düşüş Yaşıyor?

2 years ago 83

Kripto piyasasında Fed’in 15-16 Mart açıklamaları beklenirken ve diğer yandan Rusya-Ukrayna savaşı sürerken toparlanmalar ve yükselişler devam ediyor. Bitcoin (BTC) ise Şubat ayını aralıklı düşüşlerin yanı sıra genel olarak yükseliş grafikleriyle kapattı. 3 Mart itibari ile Bitcoin (BTC) düşüş gösteriyor ve uzmanlar bu düşüşlerin aslında ralli habercisi olabileceğini belirtiyor.

Düşüş ve Yükseliş İlişkisi

Dün gece Bitcoin’de bir geri çekilme yaşanarak 43.000 dolara kadar düştü. Uzmanlar, bu düşüşün bir haftadır süren BTC yükseliş trendini etkilemeyeceğini ve bunu bir kırılma olarak görmediklerini söylüyor. Bitcoin ise gün içerisinde 43.000 ile 44.000 arasında volatilite gösteriyor ve dün Fed’in faiz açıklamaları sonrası gördüğü 45.000’e geri dönüp dönmeyeceği merakla bekleniyor.

Geçen hafta Perşembe gününe bakıldığında Bitcoin, 43.000 doların da altına düştüğü görülüyor. Ancak Bitcoin elbette ki beklenileni yapıp yaklaşık 37.000 dolara kadar düştüğü geçen haftada yükselişini durdurmamış ve yaklaşık 8.000 dolarlık yükseliş ile dün 45.000 dolara kadar ulaşmıştı. Geçen haftaki düşüşleri esnasında bazı uzmanlar, Bitcoin’in sıfırlanmaya kadar gidebileceğini savunurken bazıları ise bunların kısa vadeli düşüş ve düzelmeler olduğunu savunuyordu.

Ralli Gelebilir mi?

Bunun yanı sıra bazı uzmanlar ise, bu düşüşlerin ve sonrasında gelen toparlanmaların yeni rallilerin habercisi olduğunu savunuyor. Uzmanlar, bu ralli için önemli kırılma noktası olarak 48.000 doları işaret ediyor. Bütün bunlar yaşanırken makro yatırımcılar kadar mikro yatırımcılar da piyasada hareket gösteriyor ve Bitcoin (BTC) alımlarında artış gözlemleniyor.

Diğer altcoinlerde ise genel bir yükseliş performansı gözlemleniyor ve piyasa değerine göre ilk on kripto birimi arasında yer alan altcoinlerin hiçbiri kırmızı renkte grafik sergilemiyor. Bunun yanı sıra BTC/USD yaklaşık %1,8 oranında düşüş gösteriyor. Uzmanlar, piyasaların nispeten sakin olduğunu ve insanların kriptoya ilgisinin durulduğunu belirtiyor. Özellikle sosyal medyadaki etkileşimlere de dikkat çeken uzmanlar, gas fee ücretlerinin talep azalması kaynaklı düşük olduğunu dolayısıyla yatırım için en mükemmel zaman olduğunu da belirtiyor.

Read Entire Article