Bitcoin (BTC)’de Son Durum: 50.000 Doları Görür mü?

2 years ago 77

Geleneksel piyasalar ve kripto piyasasında hala belirsizlikler sürerken, finansçılar ve yatırımcılar, makroekonomik nedenlerin sonuçlanmasını bekliyor. Hali hazırda Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor ve Fed’in faiz toplantısı 15-16 Mart gibi yapılması planlanıyor. Bunun yanında kripto piyasının ünlü analistlerinden olan Will Clemente ise, Bitcoin’in (BTC) son iki aydır artan bir konsodidasyon modeli grafiği çizdiğini söylüyor. Yani Bitcoin, piyasada olumlu veya olumsuz bir yön ivmesi belirtmiyor ve belirsiz hareketler sergiliyor.

Son İki Aydır BTC

Clemente, kripto sektörünün dev ve ilk kripto para birimi olan BTC’nin, şubat ayında 45.000 dolara kadar ulaştığını ancak bu sınırı geçemeyip 37.000 dolarlık taban fiyatla bu 45.000 dolarlık tavan fiyat arasında hareket ettiğini vurguluyor. Bu yazı yazılırken ise Bitcoin (BTC), son 24 saatteki %0,16 yükselişi ile 38.820 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlar, bunun sebebinin piyasadaki hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların satın alma gücündeki azalmadan kaynaklandığını söylüyor. Çünkü hali hazırda geleneksel piyasalarda ve fiat para birimlerinde de belirsizlikler hakim ve çoğu ülke enflasyon oranlarındaki artışlarla dikkat çekiyor.

‌Bitcoin’in (BTC), 50.000 dolarlık kritik seviyeyi kıramamasının sebebi korku ve belirsizlik olarak düşünülüyor. Korku ve belirsizlik şu anda tüm piyasalar için temel iki itici güç olarak yer alıyor. Olumlu sinyaller gelmedikçe yatırımcılar riskten ve yatırımdan kaçınıyor ve dolayısıyla Şubat ayında görüldüğü gibi piyasa dalgalanmalarının yaşanması için likidite sağlanamıyor.

Belirsizlik Kalkar mı?

Ayrıca borsa metriklerindeki Bitcoin hacmine bakıldığında, yatırımcıların merkezi borsalardan fon çekip, özel cüzdanlarda stoklama yaptığı da görülüyor. Böylece yatırımcılar, kripto piyasasının likiditesini yavaş yavaş aşağı çekiyor ve bu yatırımcıların sayısı da giderek artıyor.

Belirsizliklerin bitmesi için beklenen en yakın gelişme Fed’in yarın veya 16 Mart’ta yapmasını planladığı faiz açıklaması olarak görülüyor. Bu açıklamayla beraber tüm küresele etki eden Amerikan geleneksel borsasının gidişatı ve dolayısıyla yatırımcıların daha emin adımlarla ilerleyeceği yolları seçmesi mümkün olacak ve piyasaya hakim olan belirsizlik havası belki de kalkacaktır.

Read Entire Article