Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) Grafik! Fiyat Tahminleri!

2 years ago 87
Okuma Süresi: 4 Dakika

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hisse senedi piyasaları 26 ve 27 Mayıs’ta keskin bir şekilde yükseldi ancak Bitcoin (BTC) ve altcoinler tam tersi yönde ilerliyor. Bu durum kripto para yatırımcıların henüz düşüşün bittiğine dair inanca kavuşmadığını da doğruluyor. En büyük kripto para birimi yazı hazırlandığı sırada 28.400 dolardan alıcı bulmaya devam ediyor.

Bitcoin (BTC)

Zincir içi analitik firması Glassnode, Bitcoin balinalarının sayısının azaldığını ve 27 Mayıs’ta metriğin Temmuz 2020’den bu yana en düşük seviyeye indiğini açıkladı. 24 Mayıs’ta Miller Value Partners’ın kurucusu ve baş yatırım sorumlusu Bill Miller, Bitcoin yatırımını destekledi ve bunu “finansal felakete karşı bir sigorta politikası” olarak nitelendirdi. JPMorgan, Bitcoin’in düşüşünün durulacağını ve toparlanmanın yakın olduğunu düşünüyor. Daha önce aktardığımız gibi adil fiyat olarak da Bitcoin’e 38.000 dolar bedel biçiliyor. Tezat bu ya, JPMorgan genelde geleceğin tersi yönünde açıklamalar yapar veya piyasa onun tersi yönünde hareket eder. Geçmişte bu durum birçok kez yaşandı.

Bitcoin, 27 Mayıs’ta 28.630 dolarlık güçlü desteğin altına sarktı. Anca boğalar şimdilik fiyatı bu seviyenin ciddi bir şekilde altına çekebilmiş değil. Boğalar bugün yaşanan düşüşte agresif satın almalar yaptı. Popüler analist Michael Poppe, akşam saatlerinde Binance borsasında tek seferde 1.400 BTC’lik yüklü alıma da dikkat çekmişti.

Boğaların kısa vadede yeniden 28.630 dolar desteğini korumaya başlaması gerekiyor. Fiyat bu seviyeden yükselir ve 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (EMA) (30.868 dolar) üzerine çıkarsa, BTC/USDT çiftinin dibi görmüş olabileceğini düşünebiliriz. Parite daha sonra 50 günlük basit hareketli ortalamaya (35.721 dolar) yükselebilir. Tersine, fiyat mevcut seviyeden veya genel dirençten düşerse, daha yüksek seviyelerde talep eksikliğini gösterir. Bu olursa, parite kritik seviyeyi 26.700 dolarda tekrar test edebilir. Bu seviyenin altında bir kırılma ve kapanış, satışları yoğunlaştırabilir ve parite 20.000 dolara kadar gevşeme riskiyle karşı karşıya kalır.

Ethereum (ETH)

Ethereum fiyatı yazı hazırlandığı sırada 1.718 dolarda bulunuyor. Toplam 582,2 bin ödenmemiş opsiyon sözleşmesi 27 Mayıs’ta sona erecek. 27 Mayıs’ta opsiyonlar için nispeten yüksek açık pozisyon sayısı, piyasaya yeni para akışının beklenebileceğini belirtiyor. Bu da mevcut trendin biraz daha devam edebileceğini ima ediyor. 27 Mayıs tarihinde satım opsiyonları alım opsiyonlarından daha ağır bastığı için fiyatta bunu izliyor. Anlaşılan o ki, piyasa katılımcılarının bir kısmı düşüş havasını hissetti ve buna göre pozisyon aldı.

Ethereum (ETH), 25 Mayıs’ta yükseliş çizgisinin altına düştü ve kapandı, bu da ayıların üstünlüklerini yeniden kurmaya çalıştıklarını gösteriyor. Satış, 27 Mayıs’ta ivme kazandı ve fiyat, 12 Mayıs’ın gün içi en düşük seviyesi olan 1.800 doların da altına sarktı. Ayılar kritik desteği 1.700 dolarda savunmaya çalışıyor ancak toparlanma momentumdan yoksun. Bu, boğaların destekte agresif bir şekilde satın almadığını gösteriyor. Bu, fiyatı 1.700 doların altına düşürmeye ve sürdürmeye çalışan ayıları cesaretlendirebilir. Peki başarılı olurlarsa? Ethereum 1.300 dolara kadar gevşeyebilir.

Tersine, boğalar desteği 1.700 dolardan başarılı bir şekilde savunursa, parite 2.159 dolara doğru bir yukarı hareket başlatabilir.

Ripple (XRP)

XRP bugün kritik 0,38 dolar desteğinin altına indi ve yazı hazırlandığı sırada 0,37 dolardan alıcı buluyor. Ancak günün mum çubuğundaki uzun kuyruk, daha düşük seviyelerde güçlü alım olduğunu gösteriyor. Alıcılar, fiyatı düşüş trendi çizgisine doğru çekmeye çalışabilirler.

Ayılar, fiyatı 12 Mayıs gün içi en düşük seviye olan 0,33 dolara çekmeye çalışıyor. Fiyat 0,38 dolar desteğinin altında daha fazla kapanış yaparsa XRP için daha derin kayıplar olasıdır. Öte yandan, boğalar fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkarsa, parite 20 günlük EMA’ya (0,44 dolar) yükselebilir. Bu seviye yine sert bir direnç olarak hareket edebilir, ancak boğalar bu engeli aşarsa, toparlanma psikolojik seviyeye yani yarım dolara doğru devam edecektir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article