Bitcoin (BTC) Madencileri ve Kripto Paralara Güncel Etkisi!

2 years ago 89

En büyük kripto para birimi son birkaç aydır yoğun satışlarla karşı karşıya kaldı. Peki artık satışlar bitti mi? Bitcoin madencilerinin güncel durumu piyasalar için neye işaret ediyor? Yatırımcıları kısa vadede bekleyen senaryolar neler? Hash oranındaki düşüşün piyasalara muhtemel etkisi ve daha fazlasını ele alıyoruz.

Bitcoin (BTC) Madencilik Zorluğu

Kripto para yatırımcıları, Bitcoin'i kripto para borsalarından tarihin en agresif oranıyla çekiyorlar. Haziran ayında toplam döviz çıkışları 3 milyar doların üzerinde değere sahip 151.000 BTC ile zirve yaptı. Bu arada, aktif adres sayısı Kasım 2021'den bu yana %13 azaldı. Şu anda bu sayı 4 Temmuz itibariyle 870.000'de kaldı.

7 Temmuz'da Bitcoin madencilik zorluğu %1,41 düştü. 25 Mayıs'tan bu yana BTC madencilik zorluğu %6,8 düştü. Bitcoin madenciliği zorluğu, bir madencinin bloktaki işlemleri doğrulamak veya Bitcoin "kazmak" için ne kadar fazla uğraşması gerektiğini ölçer. Peki zorluğun düşmesi aslında ne anlama geliyor. Kripto paraları nasıl etkileyecek?

Kripto Paraların Geleceği

Genel olarak, Bitcoin madenciliği zorluğundaki düşüş ve hash oranı, bazı madencilerin Bitcoin madenciliğinden çekilmesiyle yaşanır. Madenci gelirindeki önemli düşüş göz önüne alındığında bu sürpriz olmamalı. BTC madencileri, aşağıdaki grafikteki zirvelerinden %70 düştü.

Ayrıca, önde gelen kripto madenciliği şirketlerinden biri olan Core Scientific, ayı piyasasında ayakta kalabilmek için Bitcoin varlıklarının %79'unu Haziran ayında sattı. Şirket, her biri yaklaşık 23.000 dolar karşılığında 7.202 Bitcoin sattı ve yaklaşık 167 milyon dolar kazandı. Core Scientific CEO'su Mike Levitt, mevcut ayı döngüsünün pazar üzerinde muazzam bir baskı oluşturduğunu belirtti.

“Şirketimiz geçmişte krizleri başarıyla atlattı ve mevcut piyasa kargaşasını yönetme yeteneğimize güveniyoruz. Bu zorlu ortamı karşılamak için bilançomuzu güçlendirmek ve likiditeyi artırmak için çalışıyoruz ve 2022 yılı sonuna kadar veri merkezlerimizde 30 EH/s'nin üzerinde faaliyet göstereceğimize inanmaya devam ediyoruz”.

Geçtiğimiz iki yılda yoğun satışlar yapan madenciler artık ürettikleri Bitcoin’lerin önemli kısmını biriktirmek yerine satmayı tercih ediyor. Piyasadaki korku ve panikte bununla birleştiğinde daha ciddi düşüşler kaçınılmaz oluyor. Kripto para yatırımcılarının özellikle resesyon endişeleri ve faizler artarken daha fazla madenci satışına hazırlıklı olması gerekiyor.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article