Bitcoin (BTC) Neden Düşüyor? İşte Piyasayı Aşağı Çeken Haber!

2 years ago 114
Bitcoin (BTC) Neden Düşüyor? İşte Piyasayı Aşağı Çeken Haber!

Kripto para piyasası geçtiğimiz günlerde inanılmaz bir yükselişe şahit oldu. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yaşanan bu artışla birlikte 45.400 dolar seviyelerine kadar yükselmeyi başardı.

Öte yandan en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum’da benzer bir artış yaşayarak uzun bir süre sonra yeniden 3.000 doların üzerine yükseldi. Diğer altcoin’lerde de durum bu şekilde oldu.

Ancak daha sonra kripto para birimleri yeniden düşüşe geçti. Peki piyasayı aşağıya çeken haber neydi? İşte detaylar..

Bitcoin ve Altcoin’ler Neden Düşüyor?

Son zamanlarda yaşanan artışlarla birlikte kripto para birimleri hız kazandı. Ukrayna ve Rusya arasında devam eden kriz, kripto para birimlerinde büyük bir artışı tetikledi.

Öyle ki Bitcoin (BTC), yaşanan bu krizin de etkisiyle birlikte fiyatını 45.000 doların da üzerine attı. Ethereum, 3.000 doların üzerine yükselirken altcoin’lerde de büyük artışlar kaydedildi.

Ancak kripto para birimleri son günlerde yeniden kan kaybetmeye başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), yaşanan bu düşüşle birlikte 41.000 dolar seviyelerine gerilerken, Ethereum da yeniden 3.00o doların altına düştü.

Peki bu düşüşe neden olan şey neydi? Gelin piyasayı aşağı çeken şu habere bir göz atalım.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya düzenlediği saldırı 9. gününde tüm hızıyla devam ederken bölgede çatışmalar devam ediyor.

Ukrayna’nın Enerhodar kentindeki Zaporijya Nükleer Santralinde Rus askerlerinin saldırısı sonucunda dün gece yangın çıktı. Dün gece yaşanan çatışmalar sırasında itfaiyeciler söndürme işlemine başlayamamıştı. Ancak ilerleyen saatlerde itfaiye müdahale etmeye başlayamadı. Ancak çatışmalardan bir süre sonra yangın itfaiyeciler tarafından kontrol altına alındı.

Dolayısıyla kripto para piyasasındaki düşüş, Zaporijya Nükleer Santraline gerçekleştirilen saldırı sonucunda çıkan yangından kaynaklanmış olabilir.

Bitcoin’de Son Durum Ne?

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), geçtiğimiz günlerde yaşanan artıştaki kazançları sildi. Bitcoin, bu düşüşle birlikte 45.400 dolar seviyelerinden 41.000 dolar seviyesine kadar geriledi.

Bitcoin şu anda 41.000 dolarlık kritik destek seviyesinden alıcı bulmuş olsa da yatırımcıların aklındaki soru ise Bitcoin’in daha fazla düşüş yaşayıp yaşamayacağı oluyor.

Amiral gemisi kripto para birimi, son 24 saatte %5’lik bir düşüş kaydederken, içeriğin kaleme alındığı an itibarıyla 41.500 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Read Entire Article