Bitcoin (BTC) Teknik Analiz: Beklenen Yükseliş Geliyor Mu?

2 years ago 95

Lider kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) grafikleri uzman analistler tarafından ele alınarak çeşitli yorumlarda bulundu. İşte uzman isimlerden Bitcoin yorumu!

Direnç Ve Destek Bölgeleri

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin 2020 yılından bu yana ilk kez 19.000 dolar seviyesinin altına geriledi. Peş peşe yaşanan düşüşün ardından analistler kripto para biriminin bir yükseliş modeli yarattığı öne sürdü. Ancak günlük göreceli güç endeksinin (RSI) henüz düşüş eğiliminin tersine döndüğünü doğrulamadı. Ayrıca Bitcoin, 5 Nisan tarihinden bu yana azalan bir direnç çizgisinin altına düşüyor. Çizgi en son 7 Haziran'da reddedilmeye neden oldu ve 8 Haziran Çarşamba günü 17.622 dolara kadar düştü.

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşlerin derinleşmesinin ardından bugün itibariyle küçük çaplı bir yükseliş yaşayarak 20.000 doların biraz üzerinde işlem görüyor. Yaşanan yükselişin, sırasıyla 19, 23 Haziran ve 4 Temmuz tarihindeki üç yükseliş mum çubuğu modelinin oluşmasından kaynaklandığı öne sürüldü. Yukarı yönlü hareket devam ederse uzmanlara göre, bir sonraki direnç seviyesi 20.200 dolar seviyelerinde.

Çift Dip Formasyonu

Uzmanlar Bitcoin’in günlük grafiklerini daha yakından incelediğinde, 18 Haziran ve 3 Temmuz tarihleri arasında oluşturulan potansiyel bir çift dip formasyonunun oluştuğunu belirtti. Belirtilen çift dip formasyonu, bir yükseliş modeli olarak kabul edilir. Ayrıca RSI’nın alçalan direnç çizgisinden çıkıp 50'nin üzerine çıkarsa, tam anlamıyla yükseliş trendine girildiğini doğrular nitelikte olduğu söyleniyor. Bu durumun uzun vadeli alçalan direnç çizgisinden bir kırılmaya yol açması bekleniyor.

Analistler lider kripto para biriminin iki saatlik grafiklerini ele aldığında, Bitcoin’in azalan bir direnç çizgisinden çıktığını işaret etti. Bununla birlikte Bitcoin, 20.400 dolarlık yatay direnç alanının üzerine çıkmaya çalışıyor. İki saatlik RSI 50'nin üzerinde. Bu oran yukarı yönlü hareketin devamını destekliyor. Ayrıca Bitcoin’in fiyatında yaşanacak yükseliş ile 20.400 dolarlık bölgenin üzerinde bir kırılmanın, fiyatı daha öncesinde belirtilen azalan direnç çizgisine doğru çekmesi bekleniyor.

Read Entire Article