Bitcoin (BTC) ve Altcoin Aldılar! On Milyonlarca Dolarlık Alım!

2 years ago 97

Piyasalar düşerken bunu değerlendiren yatırımcılar da var. Hafta sonu yaşanan düşüşte bir DAO on milyonlarca dolarlık Bitcoin ve altcoin aldı. Terra’nın milyon dolarlık alım haberleri piyasaya ciddi ivme kazandırmıştı ancak sonrasında yaşananlar tüm kazançları negatife çevirdi. Peki ya bu alım? Terra (LUNA) için LFG’nin yaptığı alımlara fazlasıyla benziyor.

Bitcoin (BTC) ve Altcoin Aldılar

Algoritmik stablecoin USDD'yi yöneten Tron Dao Reserve, cumartesi günü 50 milyon dolar değerinde Bitcoin (BTC) ve Tron (TRX) satın aldığını söyledi. Satın alma, “genel blockchain endüstrisini ve kripto pazarını korumak için yapıldı” açıklamasıyla duyuruldu. Mayıs ayında Terra'nın algoritmik stablecoin'inin çöküşünün ardından Tron’un USDD’si rezervler artırılıyor.

Ne tesadüf ki, TerraUSD (UST)’nin çöküşünden az bir süre önce USDD duyuruldu ve benzer bir mekanizmayla çalışıyor. Terra da alımları LFG yapıyordu, burada ise Tron DAO yapıyor. Ve Tron kurucusu Justin Sun, projenin tam anlamıyla DAO tarafından yönetildiğini iddia ediyor.

Tron ve USDD

USDD'yi aşırı teminat altına almak için kripto para birimleri ve diğer stablecoinlerden oluşan bir rezerv toplanıyor. Justin Sun, UST ile benzer bir kaderi paylaşmamak için USDD’nin aşırı teminat altına alınacağını söylemişti. Yani 1 milyar dolarlık USDD dolaşımda olduğunda bu rakamın üzerinde teminat onu koruyacak. Aşırı teminatın oranı ise %130 olarak belirlendi. Tron, 5 Haziran'dan itibaren Tron Dao Reserve web sitesinde teminat oranına ilişkin gerçek zamanlı güncellemeleri yayınlamaya başlayacağını söyledi.

Tron'un USDD'si 5 Mayıs'ta yayına girdi. Ardından Justin Sun’ın mali desteğiyle ayakta kalmayı başardı ve TRON (TRX) fiyatına ciddi anlamda pozitif etki etti.

Peki USDD güvenilir mi? Tron’un kendi algoritmik stablecoini büyük ölçüde değeri değişken kripto paralar ile destekleniyor. Terra bunu denedi, Tron benzer bir şeyi tekrar deniyor. Başarılı olabilir mi? Bu sorudan önce “başarısız olma riskini almalı mıyım?” sorusunu kendinize sormanız gerekiyor. Rezervlerin Bitcoin, stablecoin ve diğer kripto paralarla desteklendiği bu modelde piyasada yaşanan ani çöküşler aşırı teminatın erimesine sebep olacak. Özellikle piyasaların negatif seyrettiği bu günlerde, fiyatların nerede duracağı bilinmiyorken böylesi bir risk almak yatırımcılara para kaybettirebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article