Bitcoin Çatalı İçin Durum Pek Parlak Görünmüyor! Yatırımcı Ne Yapmalı?

2 years ago 100

Bitcoin Cash, geçtiğimiz zamanların bir noktasında en başarılı kripto paralardan biriydi. Unutmamak gerekir ki, altcoin geçen Mayıs itibariyle 1.550 dolar ile en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Piyasa çöküşü, BCH'yi tüm zamanların en yüksek seviyesinden mevcut durumda süregelen en düşük seviyelerine sürükledi. Şimdi, iyileşen piyasa koşullarına rağmen altcoin, yatırımcılar arasında tekrar bu yüksek seviyelere ulaşma kapasitesine pek de sahip görünmüyormuş gibi bir imaj çiziyor.

Bitcoin Cash Kapana Kısıldı

16 Ağustos'ta, yazının hazırlandığı sırada, altcoin 137 dolardan işlem görüyordu. Haziran ayındaki piyasa çöküşünün ardından Temmuz ayında %60'tan fazla toparlanma yaşadı. Ancak fiyat aşağı doğru hareket etti ve o zamandan beri yükselemedi.

Birçok altcoin Haziran kayıplarını çoktan geri almış olsa da, BCH toparlanma yolunda adımlar atabilmek adına mücadele ediyormuş gibi görünüyor. Ancak zor bir toparlanmayı gösteren sadece fiyat hareketi değil. Ağ istatistikleri de aynı yönde sinyaller veriyor.

DeFi destekli blok zincirlerinin, katman 2 zincirlerinin ve DeFi protokollerinin yerel tokenleri bu dönemde artış sağladı. Bitcoin Cash gibi coinlerin ise kullanım alanlarının kısıtlı olması, zor zamanlar geçirmelerine sebep olan bir faktör olarak dikkat çekiyor.

Gözle Görülür Düşüş

Zincirde, günlük işlem sayısı, 15 Ağustos itibariyle neredeyse 361 bin olarak kırdığı rekor noktasından 31 bine düştü.Yatırımcıların ilgisizliği ve zayıf toparlanma ile birleşen tutarlı düşüşler, son iki ayda kaydedilen ılımlı artışa rağmen ağ katılımının düşmesine neden oldu.

Yeni yatırımcıları da dahil ederek bir toparlanma dalgası yaratmanın yolları bulunuyor. Ancak, yatırımcıları cezbedebilmek için büyük bir albenisi olan atılımlara ihtiyaçları var ve BCH bundan da yoksun görünüyor.

BCH’nin yatırım getirisi neredeyse -%80’e dayanmış durumda ve bu sadece Bitcoin'in kendisinden değil, Cardano ve XRP'den bile daha düşük olduğu anlamına geliyor. Bu nedenle, iki ay önceki %60'lık kayıpları telafi etmek Bitcoin Cash için zor bir iş olabilir. Tüm zamanların en yüksek seviyesine dönebilmesi için ise %1.053,36’lık bir ralli beklemek ise kesinlikle çılgınlık.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article