Bitcoin Cüzdanından 8 Yıl Sonra İlk Çıkış: 1105 BTC

2 years ago 82

Oldukça fazla BTC'si bulunan ve emekli olduğu düşünülen bir Bitcoin madencisinin, sekiz yıldır hareketsiz duran cüzdanından muazzam miktardaki bin 105 BTC'yi transfer ettiği tespit edildi. Neyse ki, cüzdanın içindeki BTC'lerin transferinin Bitcoin fiyatı üzerinde herhangi bir etkisi olmasa da cüzdanın gerçekleştirdiği işlemler yatırımcıları korkutmak için yeterli oldu.

İki İşlemde 1105 BTC Aktarıldı

Bitcoin Blockchain'inden derlenen verilere göre cüzdan, dokuz cüzdandan ilk fonlarını almış ve sekiz yıldır atıl halde bekliyordu. Nitekim cüzdan yeniden harekete geçti ve sahibi sırasıyla "zvsd" ve "r6YT" ile biten adreslere 518 BTC ve 587 BTC gönderdi.

Büyük işlemin yansıması, Blockchain üzerinden harcanan kripto paraların yaşını yansıtan Harcanan Yaş Çıktısı Bantların'a bakıldığında belirgin bir şekilde görülüyor. Zincir üstü (on-chain) verilere göre, söz konusu kripto paralar bir borsa adresine gönderilmiş değil. Bu da Bitcoin madencisinin henüz bir satış baskısına neden olmadığı anlamına geliyor.

Zincir üstü analistler, BTC'lerin transfer edildiği adreslerden birinin birden fazla dijital imza ile kullanılabildiğini, bu nedenle söz konusu kripto paraların neredeyse yarısının bir saklama hizmetine taşındığı üzerinde duruyor. Çoklu dijital imza durumu genellikle saklama hizmetleriyle bağlantılı cüzdanlarda görülür.

Bitcoin Madencileri Zorda

Bitcoin madencilerinin beklenmedik şekilde aniden artan faaliyeti, BTC madencilerinin büyük bir kısmının operasyonlarını sonlandırmaya başlaması ve en büyük kripto para BTC'nin fiyatının madenciliği daha kârlı hale getiren seviyeye dönene kadar piyasadan ayrılmasıyla da ilişkilendirilebilir.

Bitcoin'i 28 bin doların altında bir fiyata çıkarmak, dünya çapında elektrik maliyetlerindeki önemli artışlardan dolayı şu anda neredeyse dünya genelindeki tüm madencilik cihazlarının işlevini yerine getirmesini kârsız hale getiriyor. Öte yandan Bitcoin madencilik zorluğu şu anda bir düşüş trendinde ve bu da öngörülebilir gelecekte ağa daha fazla hash rate'in yani madencinin yeniden gelmesiyle sonuçlanabilir.

En büyük kripto para Bitcoin, yazım sırasında günlükte yüzde 1,40 düşüşle 22 bin 784 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article