Bitcoin’de 11 Yılın En Kötü Çeyreği Geride Kaldı! Sırada Ne Var?

2 years ago 102

En büyük kripto para Bitcoin, kripto para piyasalarındaki çöküşün ortasında 2022'nin ikinci çeyreğinde 11 yılın en kötü düşüşünü kaydetti. Bitcoin, Mayıs ve Haziran aylarındaki sarsıcı türbülansların ardından yüzde 56 düşerek 2011'in üçüncü çeyreğinden bu yana görülen en kötü üç aylık döneminden geçti.

Krizler Düşüşün Katalizörü Oldu

CoinMarketCap'in verilerine göre BTC, yazım sırasında 19 bin 105 dolardan işlem görüyor. Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 0,37 yükselişle oldukça güçsüz fiyat hareketi gösteriyor.

Bitcoin'deki üç aylık kaybının arkasında, Luna çöküşü, kripto para şirketlerin iflası gibi kripto para sektöründeki birden çok kriz yer alıyor. Haziran ayında, kripto kredi şirketleri Celsius ve BlockFi ile ilgili peşi sıra bilgi akışı oldu. Celsius, müşterileri için para çekme işlemlerini durdururken, BlockFi'nin kripto para borsası FTX tarafından 25 milyon dolar gibi oldukça düşük bir fiyattan satın alınacağı yönündeki spekülasyonlar gündeme bomba gibi düştü.

Tüm bunlarla birlikte, dev kripto hedge fonu Three Arrows Capital, Doğu Karayipler Yüksek Mahkemesi'nin Teneo'yu yargılamaları yürütmek üzere atamasının ardından İngiliz Virgin Adaları'nda tasfiyeyle karşı karşıya kaldı. 21Shares'in araştırma direktörü Eli Ndinga, Çarşamba günü yaptığı değerlendirmede, dev kripto para şirketlerin iflas etmesinin veya iflasın eşiğine gelmesinin diğer kripto para şirketleri etkilemesinin halen ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

Yüksek Enflasyon Baskısı

Öte yandan dünya genelinde enflasyon arttıkça ve ülkelerin merkez bankaları faizleri yükselttikçe geleneksel finans piyasaları olumsuz etkileniyor. Atlanta Fed, bu hafta ikinci çeyreğe ilişkin tahminlerini revize ederek, art arda ikinci çeyrek için negatif büyüme öngördü ve bu da ABD'nin bir resesyon içinde olabileceğine işaret ediyor.

Küresel piyasalar resesyon korkusuyla yönünü aşağıya çevirmişken, başta Bitcoin olmak üzere diğer kripto paralarda da düşüşün devam etmesi bekleniyor. Birçok piyasa uzmanına göre Bitcoin henüz dibe vurmadı. Çoğunluğun görüşüne göre BTC fiyatı, 12 bin ila 13 dolar aralığında bir seviyede dibe vuracak.
Read Entire Article