Bitcoin’de Alarm! 3 Analistten Kritik Uyarı: Kasım’da Bu Seviyelere Hazır Olun!

1 year ago 67

Bitcoin (BTC) 21.000 dolara ulaşmak için büyük bir mücadele verirken, önde gelen 3 analistten kritik açıklamalar geldi.

Çift Tepe Formasyonu: Ne Anlama Geliyor?

Bitcoin  son birkaç gün içinde sağlam bir ivme kazandı, ancak tahmin oranındaki doğruluk payı yüksek olan bir model mevcut rallinin bittiğine işaret edebilir. Bitcoin, Cumartesi günü 13 Eylül'den bu yana en yüksek fiyatı olan 21.000 dolara ulaştı. Bitcoin hafta ortasında değer kazanmaya başladı ve %5'lik bir artış elde etmeyi başardı. Bununla birlikte, önde gelen analistler grafiklerde net bir çift tepe oluşumuna dikkat çekti. Çift tepe ya da ikili tepe olarak adlandırılan formasyon, teknik analistlerce güçlü bir yukarı trendin sonuna gelindiğinin habercisi olduğu varsayılır. Model, bu sabah popüler analist Lark Davis tarafında paylaşıldı. Uzman ayrıca,  hacmin de düştüğünü belirtti.

Davis, ana desteğin, BTC'nin Ekim ayının çoğunda konsolide olduğu 19.000 dolarlık bölgede olduğunu kaydetti. Analiste göre, şu anda fiyatları yukarı çekmek için yeterli ivme ve talep yok. Makroekonomik görünüm de hala belirsiz ve rsik teşkil etmeye devam ediyor.  Kripto para analisti ve trader “il Capo”, 570 bin takipçisine Kasım ayında 14.000 dolarlık potansiyel bir dip ile düşüşün daha da derinleşebileceğini söyledi. Analiste göre,  bu senaryo, Bitcoin'in Kasım ayında 3.200 doların altına düşmesine neden olan 2018 ayı piyasasındaki son duruma benzer olacak.

İşte Kritik Destek Seviyesi!

Diğer bir trader ve analist “Rekt Capital” de önemli açıklamalarda bulundu. Stratejist, Bitcoin, 20.000 dolarlık yeşil destek bölgesinin altında kapanırsa, aylık düşüş eğiliminde olacağını söyledi. Analist, 'bu, 20.000 doların altındaki ikinci ardışık aylık kapanış olacak', diye ekledi. BTC'nin Eylül ayında  benzer bir senaryo yaşadığına dikkat çeken analist, aynı durumun ortaya çıkması halinde BTC'nin düşmeye başlayabileceğini vurguladı. Bitcoin,  % 1 düşüşle an itibariyle 20.553 dolardan işlem görüyor. Uzmana göre, 20.200 dolarda bir miktar destek var, ancak ana destek seviyesi 19.250 dolar civarında.

CoinGecko'ya göre, kripto para piyasasının toplam değeri bir gecede 1,05 trilyon dolara düştü ve günlük hacimler de yaklaşık 70 milyar dolara geriledi. Hafta sonu neredeyse 1.650 dolarda zirve yapan Ethereum, %1.6 düşüşle 1.584 dolara geriledi. ETH geçen hafta %16 gibi büyük bir değer kazandı. Altcoin'lerin çoğu da düşüş kaydetti. Ripple( XRP), Cardano (ADA), Shiba Inu (SHIB) ve Uniswap (UNI) ivme kaybetmeye devam ediyor.

Read Entire Article