Bitcoin’de Aşırı Korku Durumuna Geri Mi Dönüyoruz? Fiyat Ne Olacak?

2 years ago 79

Veriler, kripto piyasası duyarlılığı incelendiğinde aşırı korku durumunun bir miktar iyileştiğini, ancak bu bölgeye yeniden dönmeye oldukça yakın olduğunu gösteriyor. Korku ve aç gözlülüğün incelenmesi yatırımcıların fikir sahibi olmaları konusunda yardımcı oluyor.

Endeksi Korkulu Bir Piyasaya İşaret Ediyor

"Korku ve açgözlülük endeksi" bize kripto para piyasasındaki yatırımcılar arasındaki genel hissiyatı anlatan bir gösterge olarak tanımlanır. Metrik, bu duyarlılığı göstermek için sıfırdan yüze kadar uzanan sayısal bir ölçek kullanır. Endeksin değeri ellinin altında olduğunda, piyasaya şu anda korkunun hakim olduğu anlamına gelir.

Öte yandan, göstergenin eşikten daha yüksek değerleri, kripto yatırımcıları arasında baskın bir açgözlülük duygusu olduğunu gösterir. 75'in üzerindeki ve 25'in altındaki değerler (yani aralığın uçlarına doğru olanlar) sırasıyla "aşırı açgözlülük" ve "aşırı korku" duygularını gösterir.

Bu aşırı duygular Bitcoin gibi kripto paralar için tarihsel olarak önemli olmuştur çünkü zirveler genellikle ilk dönemlerde, dipler ise ikinci dönemlerde gerçekleşmiştir. Geçtiğimiz yıl yayınlanan Arcane Research raporunu incelediğimizde korku ve açlık endeksinde dalgalı bir hareketin gerçekleştiğini görebiliyoruz. Yakın bir süre önce ise kripto korku ve açgözlülük endeksi aşırı korku değerlerine düştü.

Ancak son zamanlarda, raporun yayınlandığı birkaç gün önce gösterge 34 değerine ulaştığından, piyasadaki yatırımcı zihniyetinde bir iyileşme görülmüş olabileceğini söyleyebiliriz. Bu, aşırı korku bölgesinin üzerinde önemli bir sıçrama anlamına geliyor olabilir. Bu durum sadece 2 gün sürdü.

Dün, Bitcoin fiyatının düşmesinin bir etkisi olarak, endeks de bir düşüşe uğradı ve 27 değerine ulaştı. Bugün de durum farklı değil; metriğin son değeri 28, yani aşırı korku diye adlandırılan duygu bölgesinden yalnızca üç birim uzakta. Rapor, endeksin hala korku göstermesinin, yatırımcıların görünüşte sonsuz olan ayı piyasasının henüz bittiğine inanmadıklarını gösterdiğini belirtiyor.

BTC Fiyatı

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin'in fiyatı 19.800 dolar civarında seyrediyordu. Geçtiğimiz ay boyunca kripto %17 değer kaybetti. Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde madalyonun fiyatındaki eğilimi göstermekte.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article