Bitcoin’de Aylık Kapanışa Saatler Kala Analistten Çarpıcı Yorumlar!

2 years ago 99

10 Yılın En Düşük Seviyelerinde Zincir İçi Gösterge Bitcoin (BTC) Tersine Dönmesini Tetikleyebilir. Ünlü Youtube kanalı InvestAnswers’ta anonim bir yorumcu bazı açıklamalarda bulundu.

Popüler bir kripto analisti, bocalayan piyasaların ortasında Bitcoin (BTC) için geleceği değerlendirirken önemli bir ölçütü vurguladı.

Uzman Yorumu Geldi

InvestAnswers'ın anonim sunucusu, 442.000 YouTube abonesine, kripto paraların dokunulmadığı, yani işleme girmediği ortalama gün sayısını ölçen Bitcoin'in uyku hali akışının önemini takipçilerine anlattı. Yaptığı açıklamalar ise şu şekilde oldu:

"Bu uyuşukluk akışı birkaç nedenden dolayı biraz ilginç. Her şeyden önce, Bitcoin varlığı, uzun vadeli olanlar da dahil olmak üzere HODLer'lar bir tür tasfiye edildiğinden, açıkça gerçeğe uygun değerinin altında işlem görüyor.

Bu genellikle en eski kripto paraların harcandığı durum olarak dikkat çeker. Tüm uyku hali gibi, HODLers harcamayı bırakıp satın alma davranışını tersine çevirdiğinde, izlenmesi gereken anahtar geri dönüş budur."

Tablo Bize Ne Diyor?

Analist daha sonra Bitcoin dominasyonunun 10 yılın en düşük seviyesine nasıl düştüğüne dikkat çekerek, tarihsel verilerin bu tür düşüşlerin, fiyat için yukarı yönlü hareketlerinden önce geldiğini gösterdiğini de sözlerine ekledi. Açıklamalarına ise şu şekilde devam etti;

"Bu tabloya bakarsanız, 'on yılın en düşük seviyesi' diye küçük gri bir şey ekledim. Aslında teknik olarak tüm zamanların en düşük seviyesi çünkü 2010 öncesi veriler yeterince analiz edilemezdi çünkü yeterince analiz yoktu.’’ ‘’Ancak bu on yıllık düşük dormansi akışı ilginç. Bunun zirve yapmasını bekleyip izlemeliyiz. Tarihte ne zaman ani bir düşüş yaşasa, rotayı çok hızlı bir şekilde tersine çevirmeye meyillidir.’’ ''Bu küçük turuncu fitilin aşağısına kartal gözüyle bakacağız ve bu döndüğünde, bu, satmayı bitirebileceğimiz ve geri dönebileceğimiz anlamına geliyor. ”

Yazım sırasında ise Bitcoin fiyatı 19000 dolar civarında seyretmekte.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article