Bitcoin’de Beklenen Yükseliş Sinyalleri Geliyor Mu?

2 years ago 168

Bitcoin (BTC) son zamanlarda ciddi anlamda değer kaybına uğrayarak sert düşüşler yaşadı ancak son 24 saat içinde fiyatı %4’ten fazla yükseliş göstererek yatırımcılarının yüzünü güldürdü.

Bitcoin’in Hisse Senetleriyle Korelasyonu

Edinilen verilere göre, dünyanın en büyük dijital para birimi Bitcoin dün erken saatlerde $39.446 seviyelerine geldi.

Kripto devi Bitcoin, bir önceki gece haftanın en düşük seviyesi olan yaklaşık $37.700 fiyatına düşüşünün ardından tekrar yükselişe geçti.

Öte yandan Bitcoin gün içerisinde en yüksek seviyesine tırmandıktan sonra fiyatında bir miktar volatilite yaşayıp, değer kaybederek $38.500 altına düştükten sonra tekrar $39.000 üzerine çıktı.

Bununla birlikte bu yazının yazıldığı sırada kripto para birimi, gün içindeki en yüksek seviyesine yakın olarak $39.429 fiyatından işlem görüyor.

Bitcoin’in son fiyat hareketleri hakkında analistler birkaç olası neden belirleyerek fikirlerini paylaştı.

Piyasalar hakkında yorum yapan analistler tarafından, hisse senedi ve Bitcoin arasında kayda değer bir ilişki olduğu iddia ediliyor.

Hisse senetlerindeki yükselişin, kripto devi Bitcoin’in fiyatını körüklemeye yardımcı olup olmadığı sorularına cevaben kripto para hedge fonu yöneticisi BitBull Capital CEO’su Joe Dipasquale şu sözleri kullanıd:

Hisse senedi fiyatlarındaki artış dolaylı yoldan Bitcoin fiyatını yönlendiriyor.

Bununla birlikte Digital Capital Managemenet’ın Genel Müdürü Tim Enneking konu hakkındaki düşüncelerini paylaşarak hisse senedi piyasaları ile Bitcoin arasındaki bağlantının tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu söyledi.

Bunlara ek olarak IDX Digital Assets CEO’su Ben McMillan, Bitcoin ve hisse senetleri arasındaki ilişki hakkında; “Bitcoin ile teknoloji hisse senetleri bağlantısı devam ediyor. Bu hafta gördüğümüz teknik kazanç listesi Bitcoin piyasasını yönlendiriyor; ayrıca bu hafta hazırlanan üç aylık rapor Bitcoin’de gördüğümüz fiyat hareketliliğine doğrudan katkıda bulunuyor.” yorumlarında bulundu.

Ufukta Görünen Yükseliş

Bitcoin Magazine Pazar araştırması Başkanı Dylan Leclair yaptığı konuşmada, “İleriye dönük olarak bakıldığında mevcut piyasa koşullarının, Bitcoin’in yükselişi için elverişli olduğunu düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Bunlara ek olarak konuşmasına şu cümlelerle son verdi:

Bitcoin birikim verileri incelendiğinde ve piyasalardaki yüksek riske dayalı Merkez Bankası politikasının tersine çevrilmesinin ardından büyük bir performans sergilemeye hazırlanıyor.

Read Entire Article