Bitcoin’de (BTC) Büyük Düşüş: 2 Yılın En Düşük Seviyesinde

2 years ago 83

Bitcoin fiyatının yıl içerisindeki düşüşü, işletme maliyetlerini karşılamak için sürekli olarak BTC varlıklarını satmak zorunda kalan Bitcoin madencileri üzerinde ciddi bir baskıya neden oldu. Güncel veriler Bitcoin madencilik gelirinin iki yılın en düşük seviyesinde olduğunu gösteriyor.

Bitcoin Madencilik Geliri

Güncel verilere göre Bitcoin madencilik geliri, birden fazla faktörün etkisiyle yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Yüksek elektrik enerjisi talebi karşısında elektrik enerjisinin maliyetlerindeki artış madencilik kârlılığının düşmesine neden oldu. Öte yandan büyük oyuncuların ağın hash rate gereksinimlerini karşılayarak faaliyetlerini sürdürebilmek adına üst düzey madencilik cihazlarına yatırım yapmaya devam ettiği görülüyor.

Hash fiyat endeksinden elde edilen verilere atıfta bulunarak Bitcoin madencilik gelirindeki düşüşü manşetine taşıyan Bloomberg, birim bilgi işlem gücü başına madencilik gelir değerinin bir terahash için 7.7 cent'e düştüğünü, yani 2020'nin Eylül ayından beri görülen en düşük seviyede bulunduğunu bildirdi. Hash fiyat endeksi, toplam madencilik gelirini hesaplamak için güncel BTC fiyatı ve işlem ücretleri dahil olmak üzere birçok faktörü dikkate alarak veri sağlar. Madencilerin Haziran ayında maliyetleri karşılamak için BTC satmak zorunda kaldıkları ve fiyat üzerinde ciddi bir satış baskına neden oldukları görülmüştü.

Büyük oyuncular madencilik altyapılarını geliştirmek veya baştan inşa etmek için büyük yatırımlar yapmaya devam ederken, Bitcoin madenciliği zorluğu şu anda tüm zamanların en yüksek seviyesine dayanmış durumda. Dijital varlık araştırma şirketi Arcane Crypto'da madencilik analistliği yapan Jarand Mellerud, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

Tüm maliyetler hesaba katıldığında, şu anda yalnızca son derece düşük elektrik enerjisi fiyatlarına sahip madencilerin kârlı bir şekilde çalıştıkları görülüyor.

Artan Elektrik Enerjisi Maliyetleri

Artan elektrik enerji maliyetleri, madenci kârlılığının düşmesinin temel nedenlerinden biri. Bitcoin şu anda 20 bin doların üzerinde, 20 bin 466 dolardan işlem görüyor. En büyük kripto para son yükselişinin öncesinde 20 bin doların altında işlem görüyordu. Bu en son gerçekleştiğinde, elektrik enerjisi maliyetleri nispeten daha düşüktü. Bloomberg'e konuşan Luxor CEO'su Nick Hansen, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

En son bu seviyeye ulaştığımızda, elektrik enerjisi fiyatları genel olarak önemli ölçüde düşüktü. Nerede olduğunuza bağlı olarak, elektrik enerjisi fiyatı şu anda bazı yerlerde neredeyse iki katına çıkarak en az yüzde 30 yükseldi.

Ukrayna'yı işgalinin ardından ABD ve Avrupa'nın Rusya'ya dönük yaptırım kararları, enerji piyasalarındaki dinamiklerinin değişmesine neden oldu. Avrupa, güçlü sıcak hava dalgasının ortasında gıda krizinin yanı sıra enerji problemleriyle karşı karşıya kalmış durumda.

Read Entire Article