Bitcoin’de (BTC) Yaşanan Düşüşün Ağır Bilançosu!

2 years ago 94

Ayı piyasasının hakim olduğu günlerde Haziran ayı kripto para birimleri için oldukça zorlu geçti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) fiyatı 2020 yılından bu yana ilk kez 20.000 dolar seviyesinin altına geriledi. Bu süre zarfında birçok yatırımcı büyük miktarda zarara uğradı. İşte yaşanan düşüşün ağır bilançosu!

Düşüş Bilançosu

Blockchain analiz firması olan Glassnode'un yayımladığı geçmiş tarihli bir rapora göre, 17-19 Haziran tarihleri arasında yaşanan yüksek volatilite sonucunda 18.000 ila 23.000 dolar arasında değişen fiyat aralığında yaklaşık 555.000 Bitcoin el değiştirdi. Ancak rapora göre, düşüşten etkilenenler yalnızca kısa vadeli yatırımcılar değil. Yaşanan düşüşte uzun vadeli yatırımcılar yaklaşık 178.000 adet Bitcoin'i 23.000 doların altında bir seviyede tasfiye ettiği belirtildi. Glassnode geçmiş tarihli bir tweet'te şunları söyledi:

"17-19 Haziran arasında yaşanan düşüş neticesinde Bitcoin, tarihinde USD cinsinden en büyük zarar ile karşı karşıya. Bitcoin yatırımcıları ciddi bir şekilde teste tabi tutuluyor."

Bunların yanı sıra 2022 yılının başlarında El Salvador, Bitcoin'e büyük bir yatırım yaptığını ve ortalama 66.000 dolar harcayarak yaklaşık 150 milyon dolar harcadığını duyurmuştu. Ancak Bitcoin fiyatının 19.000 doların altına düşmesiyle birlikte son zamanlarda ülkenin yatırımının yarısından fazlasını kaybettiği ortaya çıktı. Yaşanan kayıplara rağmen El Salvador Başkanı Nayib Bukele, insanlara şanslarının değişeceğine dair güvence verdi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde El Salvador Başkanı yaptığı bir paylaşımında 80 yeni Bitcoin satın alma işlemi gerçekleştirdiğini duyurdu.

Piyasaya Güven

Tüm bu yaşanan zararların ardından uzman isimler, yatırımcılar arasında oluşan panik havası piyasayı daha kötü bir duruma iteceğini belirtti. Ayrıca merakla beklenen Bitcoin’in bir sonraki rallisi için gereken en önemli unsurlardan biri olarak, yatırımcıların lider kripto para birimine olan güveninin yeniden kazanılması gerektiği öne sürdü.

Yazı kaleme alındığında kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin 19.194 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Read Entire Article