Bitcoin’de Bu Metrik Zirveye Ulaştı! Fiyatlamaya Etkisi Olacak Mı?

1 year ago 75

Bitcoin (BTC) 2022 yılında önemli düzeltmeler yaşamasına rağmen lider kripto para birimi artan yatırımcı faaliyetiyle dikkat çekiyor. Yaşanan artışın yatırımcılar tarafından Bitcoin’in yüksek enflasyon ortamında güvenli bir liman olarak görüldüğü ve bu sebeple kripto para biriminin ticaret hacminin istikrarlı bir şekilde arttığı belirtiliyor.

Kripto Paraya Yönelim

Bir veri analiz firması olan Santiment'in zincir içi verilerine göre, özellikle 29 Eylül itibariyle Bitcoin'in ticaret hacmi Haziran ortasından bu yana en yüksek seviyesine çıkarak 42.68 milyar dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin’in ticaret hacmi artıyor olsa da yaşanan hareketliliğin, yüksek enflasyon ve artan faiz oranları gibi piyasaya hakim olan makroekonomik faktörlerin ağır basmaya devam ettiği için kripto para biriminin fiyatına net bir şekilde yansımadı. Benzer şekilde birçok para birimi makroekonomik şartlardan dolayı ABD doları karşında tökezliyor. Bu nedenle yatırımcıların bir hedge olarak görülen Bitcoin’e ciddi anlamda yöneldiği belirtildi. Ayrıca kripto para birimine yönelen yatırımcıların bir kısmının da arbitrajdan kâr etmeye çalıştığı ileri sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği'ndeki yatırımcıların Bitcoin satın almak için sterlin (GBP) ve euro'yu (EUR) rekor sayılarda sattıkları açıklanmıştı. Bu durum sterlin, tarihi düşük seviyelere düştükten sonra GBP/BTC ticaret hacminde rekor bir artışı tetiklemişti. Bitcoin ticaret hacmi, kripto para biriminin yüksek enflasyon koşullarında gelişmeye yönelik kurucu ilkelerini kısmen tamamladığı öne sürüldü.

Enflasyondan Kaçış

Öte yandan makroekonomik sebeplerden ötürü hacim tetiklenmeye devam ederse, yatırımcıların Bitcoin'i uzun süre tutmadan tasfiye edecekleri öngörülüyor. Genellikle yatırımcılar itibari para birimlerinde yaşanan düşük performans nedeniyle, geleneksel bankacılık sistemini atlamak için kripto para birimlerine yönelirler. Bununla birlikte itibari para birimlerine karşı Bitcoin işlem hacminin patlaması, kripto para biriminin ciddi bir potansiyele sahip olduğunun işaret olarak görülebilir.

Yazı kaleme alındığında lider kripto para birimi Bitcoin 19.286 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Read Entire Article