Bitcoin’de Düşüş Derinleşiyor: Son Durum Ne?

2 years ago 96

Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) 2021 yılında tüm zamanların en yüksek seviyelerini gelmesinin ardından fiyatında yaşanan ciddi değer kayıplarıyla bu yılın kripto para birimleri için zor bir yıl olduğunu kanıtladı .

Bitcoin'de Son Durum

Kripto para birimlerinin amiral gemisi Bitcoin'in aylık kapanışına saatler kala 19.000 dolar seviyesinin altına gerileyerek önemli bir eşiği aştı. 2022 yılı içerisinde lider kripto para birimi %58 oranında düştü. 2021 yılında yaşanan boğa koşusunun ardından Kasım ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.789.63 dolardan yaklaşık %70 oranının üzerinde değer kaybetti. Piyasaların amiral gemisi kripto para birimi piyasa baskısı ile karşı karşıya. Dijital varlık odaklı SEBA Bank'ın araştırma başkanı Yves Longchamp, CNBC ile yaptığı röportajında şu ifadelere yer verdi:

"Bitcoin, diğer varlıklar gibi baskı altında kalmaya devam ediyor. Yüksek enflasyon ve artan faiz oranları kripto para birimleri üzerinde baskı oluşturuyor."

Ayrıca hisse senetleri üzerindeki baskıların ve yüksek faiz oranlarının kripto para piyasasını bir bütün olarak etkileyen lider kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatlanmasında önemli bir rol oynadığı ifade ediliyor.

Dip Seviyeler Geldi Mi?

Öte yandan 2021 yılında yaşanan rallinin ardından mevcut piyasa koşullarındaki ciddi oranda değer kayıplarının, yatırımcılar açısından kripto para birimlerine karşı bir güven kaybı ve panik havası oluşturdu. Ayrıca kripto para piyasalarında yaşanan önemli değer kayıplarının, blockchain teknoloji şirketleri arasında da bir likidite sorununa neden oldu. Yatırım firması DoubleLine Capital'in CEO'su Jeffrey Gunlach lider kripto para biriminde yaşanan düşüş hakkında şunları söyledi:

Bitcoin’de yaşanan düşüşün dip olduğunu düşünmüyorum. Fiyatlarda yaşanan yüksek volatilite kripto para birimlerinin doğasında olan bir durum.”

Yazı kaleme alındığında aylık kapanışına saatler kalan Bitcoin 18.843 dolar seviyelesinden işlem görüyor.

Read Entire Article