Bitcoin’de Golden Cross Vakti! NVT Değeri Bize Ne Anlatıyor Olabilir?

1 year ago 72

Bitcoin NVT altın haçı son zamanlarda, kripto paranın şu anda aşırı satın alınmaya yakın olabileceğini düşündürecek değerlere sahipti. Bitcoin NVT Golden Cross ise incelendiğinde şu anda pozitif bir değere sahip olduğu görülüyor.

Golden Cross Ne Anlama Geliyor?

CryptoQuant üzerindeki gönderide bir analist tarafından belirtildiği üzere, NVT golden cross'u Mayıs ayının son haftasından bu yana en yüksek değerine ulaştı. "Network Value to Transactions" (NVT) oranı, Bitcoin'in piyasa değerinin, kripto paranın dolar cinsinden işlem hacmine bölünmesiyle elde edilen bir gösterge olarak bilinir.

NVT oranına dayalı bir metrik olan NVT golden cross, göstergenin kısa vadeli eğiliminin şu anda uzun vadeye kıyasla nasıl olduğunu gösterir. Bu metriğin değeri son derece pozitif olduğunda, kısa vadeli trendin şu anda uzun vadeli trendden çok daha büyük olduğu anlamına gelir ve kriptonun şu anda aşırı fiyatlandırılmış olabileceğini düşündürür.

Grafikler ve fiyat hareketleri incelendiğinde, Bitcoin NVT altın oranının kısa ve uzun oranları belirgin şekilde oluşmuş durumda. Tarihsel olarak, göstergenin -1,6 değerinin altına düşmesi, kriptoda uzun süre devam etmek için bir sinyal olarak kabul edilmişti.

Benzer şekilde, 2,2 seviyesini aşan metrik, kripto parayda short işlemler için ideal bir nokta olmuş olabilirdi. Görünüşe göre son zamanlarda metriğin değeri 0,8 civarında bir değerle sıfırdan büyük olmuştu. Bu değer tarihsel kısa eşikten daha az olsa da, son birkaç ay boyunca benzer şekilde pozitif değerler BTC için hala düşüş eğiliminde olduğunu kanıtladı.

Göstergedeki son artış aynı zamanda Mayıs ayının son haftasında Bitcoin'in 30 bin dolar seviyelerinden 20 bin dolar civarına düşmesiyle aynı zamana denk gelen yükselişten bu yana görülen en yüksek değer olarak dikkat çekti.

Şu anda mevcut pozitif değerlerin sonuçlarının ne olabileceği belirsiz. Son birkaç ayın trendi şimdi de devam ederse, kripto yakında düşüşle karşı karşıya kalabilir ya da metrik tersine dönebilir ve gerçek bir etki yaratmadan zaman içinde yok olabilir.

BTC Fiyatı

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin'in fiyatı geçen hafta %2 artışla 19500 dolar civarında seyrediyordu. Geçtiğimiz ay boyunca kripto %3 değer kaybetti ve ekim ayına bu şartlarda bir giriş yaptı.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

 

Read Entire Article