Bitcoin’de Güncel Zincir Üstü Veriler Açıklandı: Popüler Analistten Uyarı Geldi!

2 years ago 84

 Altcoin'ler, geçen hafta Ethereum'un (ETH) 1.500 doları geçmesiyle büyük oranda fiyat artışı kaydetti. Öte yandan, Bitcoin'in (BTC) performansı nispeten sönük kalıyor.

Glassnode, 2 Önemli Veriye Dikkat Çekti

Bitcoin, geçen hafta %10 değer kazanırken, 200 haftalık hareketli ortalamasında güçlü dirençle karşılaşmaya devam ediyor. 200 haftalık hareketli ortalamasında bocalayan BTC, an itibariyle 21.786 dolardan işlem görüyor. Analistlere göre, Bitcoin bu seviyeleri geçemezse, çok yakında ivme kaybedebilir ve satış baskısına maruz kalabilir. Bu noktada, zincir üstü metriklerden bazıları da BTC'nin kısa vadede hangi yöne gideceğine dair somut ipuçları veriyor.

Bitcoin'in mevcut fiyatı şu anda gerçekleşen fiyatının altında işlem görüyor. Tarihsel eğilimler, bunun geçmiş ayı döngülerinde birikim dönemi olduğunu gösteriyor. Önceki ayı döngüleri dikkate alındığında gerçekleşen fiyatın altında harcanan ortalama süre 197 gün. Glassnode, 2022 ayı piyasası boyunca bu sürenin şimdiye kadar 35 gün olduğuna dikkat çekiyor. Glassnode, ayrıca MVRV metriğine dikkat çekiyor. MVRV, bir kripto paranın piyasa değeri ile gerçekleşen değer arasındaki oranı belirten bir indikatördür. Bu sayede bir coin'in "gerçeğe uygun değer"ine ne kadar yakın/uzak olduğu belirlenmeye çalışılır. Glassnode, Bitcoin'in MVRV oranının 1.0'ın altına düştüğünü açıklıyor. İdeal olarak, 1.0'ın üzerindeki bir MVRV oranı, piyasanın gücünü gösterir. Glassnode'un açıkladığı gibi:

MVRV oranı, şu anda 0,953'te. Bu, önceki ayı döngülerinde görülen 0,85 ortalama kadar düşük değil. Bu, dip oluşturmak için daha fazla düşüş veya konsolidasyon süresi gerektiği anlamına gelebilir.

Lark Davis Uyardı: Ralli, Geçici!

Popüler analisti Lark Davis, mevcut yükselişi bir ayı piyasası rallisi olarak adlandırıyor ve takipçilerini pozisyonlarından çıkmalarını öneriyor. Davis, Twitter gönderisinde rallinin kalıcı olmadığını ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Ancak, analist uzun vadede Bitcoin'in yeniden ivme kazanacağından emin. Davis, yatırımcılara diptan satın almalarını tavsiye ediyor.

 Yaptığı doğru tahminler ile gündemde kalmayı başaran Rekt Capital ise 20.000 dolar seviyesinin Bitcoin için kilit destek olduğunu ve varlığın hangi yöne gittiğini belirlemede önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Bitcoin'de konsolidasyonun sürmesi durumunda analist, Bitcoin fiyatının 20.000 doların altına düşmesini bekliyor. FXStreet'teki analistler, bu koşullar altında Bitcoin fiyatının 17.600  seviyesine düşebileceğini iddia ettiler. Uzmanlara göre, uzun vadede Bitcoin'in fiyatını Fed'in faiz oranları ve küresel ekonomideki dinamikler belirleyecek. Bloomberg raporuna göre, kripto para piyasası bu yılın ikinci yarısında artış kaydedebili

Read Entire Article