Bitcoin’de Heyecanlandıran Hareketlilik: Büyük Ayrışma Hazırlığı mı?

2 years ago 75

Wall Street, yeni haftaya en iyi üç ABD endeksinin günü yüzde 1 düşüşmesiyle başlangıç yaptı. Bununla birlikte, Bitcoin ve kripto para piyasalarının geri kalanı, BTC fiyatının 20 bin doları geçmesiyle yukarı yönde şaşırtıcı bir hareket yaptı.

Bitcoin ve Küresel Piyasaların Durumu

Coinglass'ın verilerine göre, BTC'nin son fiyat hareketiyle, 50 milyon dolardan fazla short pozisyon tasfiye edildi. Yazım sırasında son 24 saatteki yüzde 6'ya yakın yükselişle 20 bin 129 dolardan işlem gören Bitcoin, 385.7 milyar dolarlık piyasa değerine sahip. Kripto analiz şirketi Glassnode'dan gelen verilere atıfta bulunan piyasa analisti OnChainCollege, aşağıdaki grafiği paylaşarak şu değerlendirmede bulundu:

Bitcoin Mayer Multiple, tarihsel olarak düşük bir seviyede seyrediyor ve BTC'nin 200 günlük hareketli ortalamasına kıyasla değerinin olması gerekenin altında olduğunu gösteriyor. Mayer Multiple'ın son 4 yılda yeşil çizginin altına düştüğü kayda değer zamanları sizin için işaretledim.

Geçen hafta boyunca, BTC fiyatı 19 bin dolar civarında mücadele veriyordu ve analistler bir kez daha 2022'de kaydedilen en düşük seviyesi olan 17 bin 500 dolara doğru bir düşüş bekliyorlardı. Bu bakımdan Bitcoin'deki son yükseliş kripto para yatırımcılarının rahatlama getirebilir.

Bitcoin fiyatındaki yükseliş, kripto para piyasalarının geri kalanında da toparlanmaya neden oldu. Bitcoin ile birlikte Ether (ETH), Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) gibi altcoin'ler de yüzde 6'dan fazla yükseld. Bununla birlikte, Bitcoin ve kripto para piyasaları, geleneksel varlıkların aksine ezici volatiliteye karşı daha dirençli bir görünüme sahip. Dünya hisse senetleri ve emtiaları yüzde 10'un üzerinde düşerken, MVIS CryptoCompare Dijital Varlıklar 100 Endeksi geçen ay sadece yüzde 1 düştü.

Bitcoin Küresel Piyasalardan Ayrıştırıyor mu?

Bitcoin, bu yıl ABD hisse senedi piyasalarıyla, özellikle de S&P 500 ile daha yüksek bir korelasyon gösterdi. Son yükseliş, Bitcoin'in bu korelasyonu kırmaya çalıştığını gösteriyor, ancak herhangi bir şey söylemek için henüz çok erken. Fiyattaki seyre ilişkin en olumsuz faktörlerden biri yıl boyunca Bitcoin balinalarının BTC varlıklarındaki düşüş olarak gösteriliyor.

Analistler, küresel makrolardaki belirsizlikler arasında nötr konuşmaya devam ediyorlar. Teknik analize odaklanan araştırma şirketi Fairlead Strategies LLC'nin kurucusu Katie Stockton, Pazartesi günü yayımladığı yatırımcı notunda şunları yazdı:

Kısa vadeli göstergelerimiz bu hafta bir toparlanmayı destekliyor. Ancak, sıçramanın hızla başarısız olmasını beklediğimiz için sadece kısa vadeli nötr bir duruş almış olmamızdan dolayı kendimizi rahat hissediyoruz.

Read Entire Article