Bitcoin’de İnanılmaz Değişim! Tam Yüzde 50 Arttı! Nükleer Güç Her Şeyi Çözecek Mi?

1 year ago 64

Kripto para madencilik şirketi TeraWulf tarafından işletilen ABD'deki ilk %100 nükleer enerjiyle çalışan Bitcoin (BTC) madencilik tesisi Pennsylvania'da hizmet vermeye başladıktan sonra şimdiden etkileyici sonuçlar elde etmeye ve faaliyetlerini artırmaya devam ederken sürekli ilerleme kaydetmeye başladı.

Nitekim Bitcoin madencilik merkezi Nautilus, Mart ayını yaklaşık 9.200 enerjili madenciyle tamamlayarak TeraWulf'un ay boyunca 3 EH/s'lik ortalama işletme hash oranına katkıda bulundu ve bu da 6 Nisan tarihli bir basın açıklamasına göre Şubat ayına kıyasla bir önceki aya göre %50'lik bir artışı temsil ediyor.

Rakamlarla Kripto Madenciliği

Yukarıdaki basın açıklamasından kısa bir süre önce, 5 Nisan'da şirket, Nautilus nükleer enerjili Bitcoin madencilik tesisinin içini gururla sergileyen bir video da yayınladı. Şirket şu anda Nautilus Cryptomine ve New York'ta bulunan ve büyük ölçüde hidroelektrik ve nükleer enerjiye (%91 sıfır karbon enerji) dayanan Lake Mariner tesislerinde olmak üzere iki kripto madenciliği operasyonu yürütüyor. Bu iki kuruluş birlikte günde ortalama 7,5 BTC üretim hızına ulaşarak Mart ayında 233 Bitcoin madenciliği yaptı.

Şirketin tesisleri tarafından çıkarılan Bitcoin'in değeri açısından bu, tek bir ayda yaklaşık 6,49 milyon dolar değerinde merkezi olmayan finans (DeFi) varlığının üretildiği veya basın yazım sırasında 27.950 dolar olan mevcut Bitcoin fiyatı dikkate alındığında günde yaklaşık 208.973 dolarlık üretim olduğu anlamına geliyor.

Sıfır Karbon Operasyonlarını Hızlandırmak

Sonuçları yorumlayan TeraWulf Strateji Direktörü Kerri Langlais, şirketin ikinci çeyrekte madencilik kapasitesini 5,5 EH/s'ye çıkarmayı hedeflediğini ve madencilik tesislerinin her biri için ek 50 MW kapasite planladığını söyledi:

Nautilus tesisinde 50 MW'lık sıfır karbon kapasitesini hızla artırmanın yanı sıra, birkaç hafta içinde devreye girmesi planlanan 50 MW'lık bir kapasitenin daha bulunduğu Lake Mariner'da inşaat devam ediyor. Nautilus tamamen devreye girdiğinde ve Lake Mariner'daki Bina 2 enerjilendirildiğinde, TeraWulf'un toplam hash oranının 5,5 EH/s'ye yükselmesi bekleniyor.

Nautilus'un ilk olarak Ağustos 2021'de TeraWulf ile bağımsız bir enerji üreticisi olan Talen Energy'nin bir iştiraki olan sıfır karbonlu veri merkezi üreticisi Cumulus Data arasında ortak bir proje olarak duyurulduğunu da belirtmek gerekir. Finbold'un o dönemde bildirdiğine göre, Ocak 2023'te, 2,5 GW'lık bir nükleer enerji santralinden güç alan ilk veri merkezinin kabuğunu tamamladılar.

Bu arada, her iki madencilik tesisinin inşası ve başarısı, Bitcoin gibi dijital varlıkların madenciliğinde kullanılan Proof-of-Work (PoW) teknolojisinin, karbon emisyonları nedeniyle çevre ve iklim için bir tehlike olduğu yönündeki yaygın eleştirilere karşı güçlü bir argümanı temsil ediyor ve bu da Beyaz Saray incelemelerinin artmasına neden oldu.

Read Entire Article