Bitcoin’de “Kapitülasyon Riski”! 2 Analist Uyardı: Korkunç Senaryoya Hazır Olun

2 years ago 80

 Bitcoin (BTC) 20.000 doların üzerinde kalmayı başaramazken, analistler durumun daha da kötüye gidebileceğine dair uyarıda bulundu.

Bitcoin, Bu  Senaryoya Hazırlanıyor!

Kripto para piyasası yeniden kırmızı alarm verirken, Bitcoin'in tekar yeni zirvelere çıkacağını iddia eden analistler Polyannacılık ile suçlanmaya başladı. ABD'nin önde gelen finans dergilerinden Barrons ile yaptıkları röportajda, birkaç ekonomist yatırımcıları kripto paraladaki düşüşün sürebileceği konusunda uyardı. Yatırım uzmanı ve analist Craig Erlama göre, bugün piyasada meydana gelen çöküş riskin hala bitmediğini ve BTC'nin dip seviyeyi görmediğinin işareti olabilir. Küresel ekonomideki belirsizleğe ve kripto sektörünün içinde bulunduğu zor döneme dikkat çeken stratejist, orta vadede tatmin edici bir toparlanma meydana gelmeyeceğini vurguladı.

AvaTrade analisti Naeem Aslam, son düşüşün mevcut endişeleri zirveye taşıdığını ve 30.000 doları hedefleyen analistleri hayal kırıklığına uğrattığını ifade etti. Analiste göre, Bitcoin büyük bir darbe daha alırsa, piyasada eşi benzeri görülmemiş satış baskısı ortaya çıkacak. Bu durum, büyük bir kapitülasyonun geldiğinin somut bir göstergesi olabilir. Bitcoin uzun bir süredir dar bir aralıkta işlem gördüğü için, kapitülasyonun kaçınılmaz olduğuna inanan analistler son zamanlarda boy göstermeye başladı. Kapitülasyon, fiyatların artacağına dair umudunuzu ve inancınızı kaybettiğiniz için kripto para birimlerini önemli bir kayıpla satma sürecidir. Analiste göre, Bitcoin böylesi bir senaryoda, önce 15.000 dolar daha sonra ise 12.000 dolar seviyesine çakılabilir.

Satış Baskısı, Artıyor!

Mevcut ayı piyasası, Bitcoin'in yaklaşık 14 yıllık tarihinde potansiyel olarak en kötüsü olarak lanse ediliyor. Artan satış baskısı, Fed’in faiz artırımları ve balinaların BTC’lerini satması tünelin ucundaki ışığın hala çok uzakta olduğunu gösteriyor. BTC’nin 20.000 doların altına düşmesi, sembolik olarak kritik bir gelişme. Ekonomideki belirsizliğin derinleşmesi, enerji krizi, balinaların ve madencilerin büyük oranda satış yapması, toparlanma şansını azaltıyor.

Bitcoin Dominance, son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi. Uzmanlara göre, bir sonraki Bitcoin düşüşü, hareketsiz balinalar ve BTC‘lerini satan madenciler nedeniyle olabilir. Ayrıca, BTC opsiyonları ve vadeli işlemlerin sona ermesi büyük tasfiyelere tanık olacağından, Eylül ayı Bitcoin için yine kötü görünüyor.

Read Entire Article