Bitcoin’de Korkutan Gelişme! İşte Analist Yorumları ve En Gerçekçi Tablo!

1 year ago 62

Bitcoin (BTC) büyük bir belirsizlik içerisinde hareket ederken, zincir üstü veriler ve analist yorumları hala karamsar bir tablo çiziyor.

Madencilerden Yeni Satış Geldi!

Bitcoin fiyatı, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Aralık ayında daha az faiz oran artışı ima etmesinden sonra yükseldi. BTC fiyatı, işlem hacminde %200'ün üzerinde bir artışla 17.194 dolara ulaştı. Zincir üstü veriler, finansal sorunlarla karşı karşıya kalan madencilerin gerçekten de Bitcoin'lerini sattıklarını ve azalan madencilik faaliyeti nedeniyle Bitcoin hashrate'inin sürekli olarak düştüğünü gösteriyor. Whale Alert, 1 Aralık tarihli bir tweet'te, bilinmeyen bir cüzdanın kripto para borsası Coinbene'e 171 milyon doların üzerinde değere sahip 10.050 Bitcoin taşıdığını bildirdi. Ayrıca, son 24 saat içinde başka BTC satış işlemleri de gerçekleşti. Zincir üstü analist IT Tech, madenci havuzundan 10.000 BTC çıkışı olduğunu doğruladı. Madenciler rezervlerinin bir kısmını aynı anda transfer ederse, bu durum BTC'de fiyat düşüşünü tetikleyebilir.

Bitcoin fiyatı, balina birikimine rağmen büyük bir artış gösteremiyor. Bunun temel nedeni ise madencilerden gelen satış baskısı. Bu hafta 4.000 BTC satan madenciler, Bitcoin'in fiyatını aşağı çekti. Zincir içi verilere göre, madencilerin borsalara BTC transferleri, BTC'nin 20.000 dolardan 16.000 dolara düşmesinin ardından yeniden arttı. Madencilerin BTC rezervleri son birkaç ayda 13.000 BTC azaldı. BTC fiyatındaki düşüş nedeniyle daha az kazanç elde edildiğinde, madenciler satış yapmak zorunda kalıyor. Ayrıca, azalan madencilik faaliyeti nedeniyle Bitcoin hashrate'i düşmeye devam ediyor.

Analist, Kritik Seviyeyi Açıkladı!

Bitcoin fiyatı son 24 saatte yaklaşık %2 artarak 17.194 dolara ulaştı. Ralli, Fed Başkanı Jerome Powell'ın son konuşmasından sonra geldi. Önde gelen analistlerden  Michael van de Poppe, 16.700 dolarda kritik destek olduğunu gösteriyor. Uzmana göre kritik destek seviyelerinin tutulması durumunda BTC 18.300 dolara ulaşabilir. Ancak, madencilerden gelen satış baskısı fiyatı düşürme potansiyeline sahip.

Kripto fiyatları, Sam Bankman-Fried’in FTX imparatorluğunun çöküşünün ardından bu ay baskı altında kaldı. Şimdi yatırımcılar, domino etkisinin  ne kadar yayılabileceğini görmek için diğer kripto şirketlerini izliyor. Uzmanlara göre, Bitcoin‘in eski parlak günlerine dönmesi için Fed ve FTX krizlerinin aşılması gerekiyor. FTX krizindeki yeni gelişmeler piyasayı etkileyebilir.

Read Entire Article