Bitcoin’de Kritik Metrik Bu Yılın Zirvesinde: Santiment’ten Önemli Açıklama Geldi

2 years ago 77

Bitcoin (BTC), 20.000 doların altında işlem görürken, Santiment fiyat üzerinde etkili olabilecek kritik metriğe işaret etti.

Bitcoin Sosyal Hakimiyet Metriği, Zirvede!

Güncel verilere göre, sosyal medyada Bitcoin (BTC) hakkındaki tartışmaların yakın son zamanlarda büyük ölçüde arttığı görülüyor. En son geçen yıl Haziran ayında bu kadar yüksek bir tartışma oranı kaydedildi. Ancak, sosyal medyadaki ilginin artmasına rağmen, 13 Temmuz'daki ABD Haziran TÜFE verisinden önce yatırımcılar Bitcoin fiyatına şüpheyle bakıyorlar. BTC fiyatı, 20.000 doların altında işlem görürken, volatilite hala devam ediyor. Santiment'e göre, Bitcoin'in ''sosyal hakimiyet'' metriği yılın en yüksek  seviyesine ulaştı. Bitcoin fiyatı 20.000 seviyesinin altına düşerken, sosyal medya platformlarında Bitcoin'e (BTC) olan ilgi artıyor. Diğer kripto paralarla ilgili tartışmalar ise azaldı. Tarihsel olarak, bu Bitcoin ve kripto piyasası için iyi bir işaret olarak kabul edildi. Santiment şu açıklamayı yaptı:

Bitcoin ile ilgili tartışmaların oranı, sosyal medyada hızla arttı. BTC'nin sosyal hakimiyeti şu anda Haziran 2021'den bu yana en yüksek noktasında. Tarihsel olarak, BTC'ye yeniden odaklanmak kripto boğaları için iyi bir işaret.

Ethereum (ETH), Solana (SOL), Cardano (ADA) ve Ripple (XRP) dahil olmak üzere önde gelen altcoin'ler, likidite krizi, Three Arrows ve Voyager Digital tarafından yapılan iflas başvurusu nedeniyle baskı altında ve önemli fiyat hareketleri gösteremedi. Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) ise balina alımları ve ekosistemdeki duyurular sonucunda ivme kazandı. ABD Haziran ayı TÜFE verilerinin yarın açıklanması planlanıyor. Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre, benzin ve gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle enflasyon verilerinin "yüksek düzeyde" olmasını bekliyor. Ancak Temmuz ayında düşen enerji fiyatları, sonraki aylarda iyileşmeye işaret ediyor. Haziran ayı TÜFE verileri resesyon endişelerini artırırken, yükselen enflasyon Fed'i faiz oranını 75 baz puan daha artırmaya zorlayabilir.

Çarpıcı Anket: Bitcoin Bu Seviyeye Düşebilir

Kripto paralar  geçen hafta, toparlandı ancak  uzun soluklu olmadı. Bitcoin (BTC) 8 Temmuz'da 22.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bununla birlikte, piyasadaki volatilite devam ederken, TÜFE verilerinin açıklanacağı tarih yaklaştıkça risk artıyor. Bitcoin ve Ethereum hakkındaki tartışmalar, fiyatların temel destek seviyelerinin altına düşeceğini öngören raporlarla arttı.

MLIV Pulse anketine göre, ankete katılan kişilerin %60'ı BTC'nin 10.000 dolara düşebileceğini düşünürken, %40'ı BTC fiyatının sonunda 30.000 dolara ulaşacağını söylüyor. Bitcoin fiyatı şu anda son 24 saatte %4 düşüşle 19.900 dolardan işlem görüyor. Ethereum (ETH) ise  bir günde %6'nın üzerinde düşüşle 1068 dolardan işlem görüyor.

Read Entire Article