Bitcoin’de Kritik Metrik Rekor Kırdı: Teknik Analistten Beklenen Müjde Geldi!

2 years ago 92

 Bitcoin (BTC) 20.000 dolar seviyesini tutmaya çalışırken, Korku ve Açgözlülük Endeksi sürekli olarak aşırı korku bölgesinde kalıyor.

72 Günlük Rekor: Bitcoin'de Dip Görüldü mü?

Korku ve Açgözlülük Endeksi, 72 gün boyunca bu bölgede kalarak rekor kırdı. Kripto para piyasasındaki keskin düşüş 5 Mayıs'ta meydana geldi. Bitcoin 38.000 dolar seviyesinde desteğini kaybetti ve daha sonra 12 Mayıs'ta 25.228 dolara düştü. 18 Haziran'da 17.567 dolara gerileyen Bitcoin, o zamandan beri  konsolidasyon, sürecinde. 6 Mayıs'ta, Korku ve Açgözlülük Endeksi 22 seviyesine düştü. Bu değer, 0-25 aralığında aşırı korkuya işaret ediyor. O günden beri, Korku ve Açgözlülük Endeksi 72 gündür sürekli olarak aşırı korku bölgesinde. Twitter'da PositiveCrypto olarak bilinen analist, böyle bir benzer durumun ilk kez 2018 ayı piyasasının dip seviyelerinin görüldüğü zaman yaşandığını ve 32 gün sürdüğünü söyledi. Daha sonra, bu durum  ikinci kez 2020'nin Nisan ayında Kovid-19 çöküşü sırasında meydana geldi. O dönem, Korku ve Açgözlülük Endeksi 50 gün boyunca 0-25 aralığında kaldı.

Analiste göre, kripto para piyasasında bu kadar uzun süre devam eden aşırı korku, yakın gelecekte potansiyel bir trend dönüşü için bir sinyal olabilir. Başka bir deyişle, Bitcoin ivme kazanmaya başlayabilir. Analist şu ünlü sözü hatırlattı: “Diğerleri açgözlü olduğunda korkun, diğerleri korktuğunda ise açgözlü olun.” Ancak diğer yandan, mevcut makroekonomik durum, yükselen enflasyon ve faiz oranları, resesyon riski ve Ukrayna'daki savaş, kripto para birimleri gibi yüksek riskli varlıklar için uygun olmayan bir ortam yaratmaya devam ediyor.

Bloomberg'den Kritik Rapor!

Bloomberg’in güncel raporuna göre, Bitcoin ve ABD hisse senetleri arasındaki korelasyon bu yıl en düşük seviyesine ulaştı. Bitcoin ve Nasdaq 100 endeksi için 40 günlük korelasyon katsayısı, Ocak ayında en son görülen seviyelere 0,50’nin altına düştü. Uzmanlara göre hâlâ pozitif olan oran düşmeye devam ederse, Bitcoin’de somut bir toparlanma görülebilir. Korelasyondaki artışın Bitcoin’in destekçileri tarafından iyi bir yatırım çeşitlendirme aracı olduğu argümanına ters düştüğü öne sürülmüştü.

Path Trading Partners’da baş stratejist olan Bob Iaccino, yüksek korelasyonun devam etmesi halinde, kripto paraların zarar göreceğini belirtmişti. Kripto para piyasasında meydana gelen son düşüşler, birçok yatırımcıyı sarstı. Yüksek enflasyon endişesi ve faiz artırımlarına bir de niceliksel sıkılaştırma eklenince, yatırımcılar risk teşkil eden varlıklardan uzaklaşmaya başladı. Bu noktada, Bitcoin ve hisse senetleri büyük darbe aldı

Read Entire Article