Bitcoin’de Kritik Seviye Açıklandı! Yatırımcılarının Gözü Oradan Gelecek Sinyalde!

1 year ago 78

Gerçek dünyada ve kripto para piyasasındaki hakim hava kış ve yatırımcılar yakın gelecekte neler olacağını öğrenme mücadelesi içerisinde. Özellikle Twitter'daki kripto para topluluğu Bitcoin (BTC) ve altcoin'lerde "dip balıkçılığı"na çıkmış durumda. Piyasa analistleri ve uzmanları Bitcoin'de geçilmesi gereken kritik seviyeyi açıkladı.

21 Haftalık Hareketli Ortalama Geçilmeli

Piyasa değerine göre en büyük kripto para olan Bitcoin, kripto para borsası FTX'in iflasının bulaşıcılığına dair korkuların sürmesine ve kripto kredi platformu Genesis'in iflas başvurusunda bulunmasına rağmen 30 Kasım'da yüzde 10'a yakın bir sıçramayla 17 bin doların üzerine çıktı. Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının Aralık ayından itibaren likidite emici faiz artışlarının hızını yavaşlatabileceğinin sinyalini vermesi yükselişin tetikleyicisi oldu. Popüler teknik analiz göstergeleri, piyasa değerine göre en büyük kripto para olan BTC'nin düşüş trendinin tükendiğine işaret ediyor.

Ancak bazı uzmanlar, Bitcoin fiyatın henüz bir ayı piyasasının dibine vurmadığını ve yükselişin yeniden başladığını doğrulamak için gerekli tüm koşulları yerine getirmediği için dikkatli olunması çağrısında bulunuyorlar.

Kripto para hizmetleri sağlayıcısı Matrixport'un araştırma ve strateji müdürü Markus Thielen, "Bu yıl sonunda başarısız olan üç girişim gördüğümüz gibi, sürdürülebilir bir ralli ve döngüsel bir dip çağrısında bulunmak için Bitcoin fiyatının 21 haftalık hareketli ortalamasının (20 bin 851 dolar) üzerinde işlem görmesini beklememiz gerekiyor" dedi.

Dip balıkçılığı, önemli bir fiyat düşüşü olan bir varlığa yatırım yapmak anlamına gelir. Son derece yüksek riskli ancak yüksek ödüllü olan bu yaklaşım, varlığın değerinin düşük olduğu ve yükselişe geçeceği varsayımına dayanır.

Bitcoin, Kasım ayı başında 21 haftalık hareketli ortalamadan aşağı döndü ve Coinbase'de son iki yılın en düşük seviyesi olan 15 bin 460 dolara kadar geriledi. Mart sonundaki ortalamayı ölçeklendirme girişimi de daha derin bir satışın önünü açtı. Bu nedenle, dip seviyeyi teyit etmek için ortalamanın üzerinde ikna edici bir fiyat hareketi gerekiyor.

Boğanın Teyiti İçin Bu Beklenmeli

Araştırma şirketi ve haber bülteni Cubic Analytics'in kurucusu Caleb Franzen'e göre, Bitcoin'in aylık grafiğinde pozitif bir "Heikin Ashi" mumu yaktığında boğanın gelişi teyit edilmiş olacak.

Heiken Ashi ve geleneksel mum çubukları, bir varlığın belirli bir dönemdeki açılış, en yüksek, en düşük ve kapanış fiyatları kullanılarak oluşturulur. Heiken Ashi ise geleneksel mum çubuklarının ortalama bir versiyonudur. Heiken Ashi mum, gereksizlikleri ortadan kaldırarak trend dönüşlerini geleneksel mumlara göre daha iyi ölçmeyi sağlar.

Franzen, Pazartesi günü attığı tweet'te, "5+ aylık kırmızı mumların ardından, yeşil bir aylık mum (geçmiş veriler ışığında= her ayı piyasasının sonunu işaret etmiştir" dedi ve Bitcoin'in Kasım ayında art arda 12'nci kırmızı aylık Heikin Ashi mumunu üretirken boğaları sabırlı olmaya çağırdı.

Aylık Heiken Ashi grafiğindeki en son kırmızı çizgi, kayıtlardaki en uzun ikinci çizgi. Bitcoin, 2019'un Nisan ayında yeşil bir mumla boğa canlanmasını teyit etmeden önce 2018'in Şubat ayından 2019'un Mart ayına kadar 14 kırmızı mum üretti.

Kripto paranın haftalık grafiği, aşırı alım ve aşırı satım koşullarını ölçmek için kullanılan popüler bir teknik analiz aracı olan göreli güç endeksinde yükseliş eğilimi gösteriyor. RSI yeni bir düşük/döngüsel fiyat düşüklüğünü teyit etmediğinde yükseliş sapması meydana gelir. Başka bir deyişle, fiyat düşerken RSI sabit kalır ya da yükselir. Grafik analistleri ve yatırımcıları bunu yaklaşan olumlu bir trend değişikliğinin erken işareti olarak görerek hareket eder.

Read Entire Article