Bitcoin’de Kritik Seviye ile Mücadelede Üçüncü Gün!

2 years ago 90

Bitcoin'in 23 bin dolar eşiğini güçlü şekilde geçip yükselişi devam ettirmek için giriştiği mücadele henüz bitmiş değil. En büyük kripto para, art arda üçüncü günde ayılardan gelen satış baskısı karşısında durmaya çalışıyor.

23 Bin Dolar Bariyeri

20 Temmuz'da 24 bin 280 dolardaki son tepe noktasından düşüşe geçen Bitcoin, bu çekilme ile geri dönüşün ilk işaretini verdi. En büyük kripto paradaki geri dönüşün ardından, bir dizi büyük para girişi görüldü. Ardından Bitcoin fiyatı 23 bin doların altına, 22 bin 300 dolardaki fiyat aralığına kadar düştü.

Neyse ki, haftalıkta büyük ölçüde aşırı satım bölgesine girmiş olan Bitcoin, Haziran ayından bu yana oluşan konsolidasyon aralığına geri dönmedi ve yukarı yönlü seyrini devam ettirdi. Yatırımcılar şu anda Bitcoin'in günlükte 23 bin doların üzerinde kalıcı olup olmadığını takip ediyor. Bu seviyenin üzerinde kalıcı olunmasıyla fiyatın hızla 24 bin dolar seviyesine gitmesi ve yükselişin ivme kazanabileceği belirtiliyor.

Bitcoin Makro Faktörlerden Ayrışıyor

Bu hafta sektör için en büyük düşüşü tetikleyebilecek haberlerinden biri Tesla'nın bilançosundaki BTC varlıklarını yüzde 75'ini satması oldu. Mevcut BTC varlıklarını satma kararı, şirketin pozitif nakit rezervini korumak için alındı ​​ve kripto para piyasalarındaki mevcut durumla herhangi bir ilgisi bulunmuyor. Tesla'nın büyük satışına rağmen piyasalar, 900 milyon dolarlık büyük satışın etkilerini hızla atlattı. Satış kararının etkisi artık piyasalarda daha önce görülen Musk'ın etkisi gibi aynı etkiye neden olmadı Bitcoin bundan beklendiği kadar etkilenmedi.

Piyasa duyarlılığını nötrden düşüşe kaydırabilecek ikinci olay ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 11 yılın ardından ilk kez faiz artırımına gitmesi oldu. Neyse ki, ECB'nin faiz kararı kripto para piyasalarındaki herhangi bir volatilite artışına neden olmadı. Bu da çoğu yatırımcının ya çoktan teslim olduğu ya da makro ortamı artık takip etmediğini gösterdi.

Read Entire Article