Bitcoin’de Maliyetler Artıyor, Zararlar Büyüyor! Kim Zarar Açıkladı?

2 years ago 105

Şirketin bugün yayınladığı rapora göre, halka açık Bitcoin madencilik şirketi Bitfarms ikinci çeyrekte 142 milyon dolarlık net zarar açıkladı.

Çeyrek boyunca, Quebec merkezli Bitfarms, Mike Novogratz'ın sahibi olduğu Galaxy Digital'inden alınmış olan bir kredinin ödenmemiş bakiyesini ödemek için 69.3 milyon dolara 3.357 Bitcoin sattı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yayınlanan raporlara göre şirket, Haziran ayı sonunda yaklaşık 62 milyon dolar değerinde 3.144 BTC'ye sahipti.

Şirket, hash oranını artırdığı için, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla 42 milyon dolar artırdı. Ancak bu, ikinci çeyreğin başında 45.868,95 dolardan 30 Haziran'a kadar olan sürede 19.269.37 dolara düşen Bitcoin fiyatlarındaki düşüşle dengelendi. CoinMarketCap'e göre bu %58'lik bir düşüşe denk geliyor.

Hash Nedir?

Hash oranı, kripto madenciliği şirketlerinin potansiyel kazançlarını ölçmek için kullanılan bir ölçüm birimi olarak karşımıza çıkıyor. Madencilik, kriptografik bulmacaları çözmek için yarışan üst düzey bilgi işlem donanımlarının kullanımını içerir, böylece ödül olarak yeni yayınlanan kripto para birimini alma şansı için ağın güvenliğini sağlamaya ve işlemleri doğrulamaya yardımcı olur. Her karma, bir şifreleme dizisinde bir "tahmini" temsil eder. Bunu doğru tahmin eden madenci, blok değerindeki işlemleri doğrulama ve blok zincirine ekleme hakkını kazanır.

Bifarms başkanı Geoff Morphy şu açıklamayı yaptı:

Güçlü operasyonel büyüme sağlayarak, kurumsal hash oranımızı çeyreğin başından bu yana %33 ve bir yıl öncesine göre %157 artırarak 30 Haziran 2022'de saniyede 3,6 exahash'a (EH/s) yükselttik.

Artan Maliyetler Sıkıntı Yaratıyor

Fiyatlar Haziran sonundan bu yana biraz toparlanmış gibi görünüyor. BTC Pazartesi sabahı 24.096.72 dolardan işlem görüyordu. Ancak hash oranındaki artış iki ucu keskin bir kılıç oldu. Şirket ayrıca artan enerji fiyatlarının yarattığı sonuçları da hissetmiş gibi görünüyor.

Bitfarms'ın kamu hizmetleri ve altyapıyı kapsayan 32 milyon dolarlık satış maliyeti, geçen yılın aynı çeyreğinden bu yana neredeyse üç katına çıktı. Bitfarms'ın çeyrek boyunca filosuna 9.000 MicroBT Whatsminer eklemesi ve toplam hash oranını saniyede 2,7 Exahash'tan 3,6 EH/s'ye getirmesi bu durumu daha da kötüleştirdi.

Read Entire Article