Bitcoin’de Nefesler Tutuldu! Nokta Atışı Yapan 2 Analist Yatırımcıya Seslendi: Hazır Olun!

1 year ago 71

Bitcoin (BTC) yeni sürprizlerle yoluna ilerlerken, önde gelen 2 analist BTC'nin bir sonraki hamlesine dair görüşlerini paylaştı.

Bu Seviye Tutulmalı!

Bitcoin, 2023'teki rallisini sürdürürken, 23.000 dolarlık seviyesini geri kazandıktan sonra kripto para sektöründe bir kez daha iyimserlik yaratıyor. Son birkaç aydır sektördeki krizler ve makroekonomik belirsizlik ile mücadele eden Bitcoin, yeniden umut dağıtmaya başladı. BTC an itibariyle 22.886 dolardan işlem görüyor.  Bitcoin, %11'in üzerinde artış kaydedip 23.310 dolara tırmanarak, neredeyse son beş ayın en yüksek seviyene ulaştı. Bitcoin yıl başından beri %40 değer kazandı. Bitcoin'in piyasa değeri ise 438.764 milyar dolara ulaştı. Uzun bir süredir düşük volatilite nedeniyle 17.000 dolar civarında işlem gören Bitcoin'in 20.000 doları geçmesi kritik önem teşkil ediyordu. Genesis'in iflas başvurusu ve devam eden olumsuz makro faktörlere rağmen, yatırımcı duyarlılığı Bitcoin lehine değişti. Aynı zamanda, Bitcoin, hükümetlerin son zamanlarda yarattığı düzenleyici endişelerine meydan okuyor.

Bitcoin, umulmadık başarısının tadını çıkarırken, bundan sonraki hamlesi ise merak ediliyor. Yatırımcıların ve analistlerin odak noktası BTC'nin önümüzdeki haftalarda nasıl performans sergileyeceği. Önde gelen analistlerden Crypto Zombie yayaınladığı bir YouTube videosunda, Bitcoin'in mevcut ralliyi sürdürmesi için 21.400 doların üzerinde kalması gerektiğine işaret etti. Zincir üstü verilere işaret eden uzman, bu seviyenin kritik bir destek noktası olduğunu iddia etti. Analiste göre, Bitcoin kısa vadede 28.000 dolara ulaşabilir. Diğer bir analist Michaël van de Poppe, Bitcoin için 35.000 doların mümkün olduğunu ifade etti. Poppe, mevcut rallinin en az iki ay sürebileceğini belirtti. Uzman, yatırımcılara Bitcoin satıl almalarını tavsiye etti.

Bitcoin Bunu Hep Yaptı!

Uzmanlara göre,  sektörün geleceği konusunda iyimser olmak için somut nedenler var. Bir bütün olarak kripto paralar hala emekleme aşmasında. Bu nedenle yüksek volatilite sorunu zamanla ortadan kalkabilir. Bitcoin‘in geçmişte defalarca kez ölü ilan edildiğine dikkat çeken analistler, BTC’nin çöküşlerden kurtulma konusunda iyi bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekiyor. Bitcoin, geçmişte de devasa çöküşlerle karşı karşıya kaldı. Ancak, her yeni dip sonrası BTC ivme kazanmayı başardı.  Şu anda Bitcoin, 2021’in sonundaki zirvesinden %70’e yakın düştü. Ancak Bitcoin, 2018’de yıl boyunca %80’den fazla değer kaybetmişti. BTC, Temmuz 2014 ile Ocak 2015 arasında ise %72 düştü.

Read Entire Article