Bitcoin’de Neler Oluyor? Heyecan mı Yoksa Gerçek Toparlanma mı?

2 years ago 106

Bitcoin sabah saat 06.00'da kısa süreliğine da olsa 25 bin doların üzerine çıkarak bir kez daha söz konusu seviyeyi geçmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. 25 bin 212 dolara kadar çıkan BTC, bu seviyeden red yedi ve yönünü aşağı çevirdi. Sert şekilde dülen Bitcoin, yazım sırasında yüzde 1,16 düşüşle 24 bin 45 dolardan işlem görüyor.

Heyecan vs Gerçek Toparlanma

Bitcoin, Haziran ayında 2011'den bu yana aylık bazda en yüksek düşüşünü kaydetti ve yüzde 37,3'ün üzerine değer kaybederek ayı 19 bin 925 dolardan kapattı. O zamandan beri verdiği kayıpların bir kısmını geri kazanan en büyük kripto para, uzun zaman sonra ilk kez bugün 25 bin doların üzerini test etti.

Bitcoin, önceki tüm zamanların en seviyesinden (ATH) yüzde 64'ün üzerinde değer kaybetmesine rağmen, grafiklere hakim olmaya devam ediyor, ancak hakimiyeti birkaç ay önce yüzde 50'den fazla iken, şu an sadece yüzde 40 seviyelerinde. Şu anda BTC fiyatının yeniden yükselişe geçip geçmeyeceği belirsiz. Özellikle bazı piyasa uzmanlarının kripto paralardaki mevcut ani yükselişi Ethereum'un The Merge güncellemesinin neden olduğu geçici bir yükseliş olarak işaret etmelerinden dolayı BTC'de 30 bin doların üzerinin görülemeyeceği üzerinde duruluyor.

Son zamanlarda, çoğu kripto para yükseliş trendinde ve kripto paraların toplam piyasa değeri, birkaç ay önce piyasaların bir dizi felaketten etkilendiği bir trilyonun altına düştükten sonra 1.2 trilyon dolara kadar geldi.

"Bitcoin, Altını Sollayacak"

Dünyanın en çok Bitcoin'ini elinde tutan MicroStrategy'nin eski CEO'su Michael Saylor, Kitco News'e konuştu ve altının 21'nci yüzyılda bu şekilde benimsenmediği takdirde para olarak değerini kaybetmeye başlayabileceği tahmininde bulundu. Saylor, nadir bulunan sarı metal altını 19'ncu yüzyılın favori varlığı olara nitelendirdi.

MicroStrategy'nin eski CEO'su, Bitcoin'de yakın gelecekte bir spot Bitcoin borsa yatırım fonunun başlatılabileceği tahmininde bulunurken, kitlesel olarak benimsenecek yatırım sınıfı bir varlık olarak ortaya çıkacağını belirterek geleneksel ekonomistlerin yüksek volatilite nedeniyle Bitcoin'den nefret ettiğini öne sürerek şunları söyledi:

Volatilite, performans için ödediğiniz bedeldir. Sıcağa dayanamıyorsanız, mutfakta olamazsınız… Yavaş yavaş kaybetmektense volatiliteli bir şekilde kazanmayı tercih ederim.

Read Entire Article