Bitcoin’de “Panik Satışı” Tehdidi! 4 Analistten Kritik Açıklama Geldi!

2 years ago 79

Bitcoin (BTC) yeniden 20.000 dolar seviyesine tırmanmaya çalışırken, popüler analistlerden gelen açıklamalar endişe yarattı.

Satış Baskısı: Borsalara Bitcoin Girişi, Artıyor!

Analistlere göre, borsalardaki BTC hacmi arttıkça, Bitcoin fiyatı satış baskısı altında düşebilir. Güncel verilere göre, büyük bir cüzdan tarafından sekiz yıl önce satın alınan 290 milyon dolar değerindeki Bitcoin, borsaya taşındı. Ayrıca bu hafta önde gelen bir balina  Kraken'e 15.000 BTC taşıdı. Bu durum, balinaların satış için hazırlandığına işaret edebilir. CryptoQuant CEO'su Ki Young Ju, borsa cüzdanlarında artan Bitcoin hacmine dair çarpıcı açıklamalar yaptı. Yöneticiye göre, uzun vadeli Bitcoin yatırımcılar satmaya başladı. Bitcoin 20.000 dolar seviyesinin altına düştüğü için balinalar BTC'lerini borsalara taşıyor. 20.000 dolar seviyesi, psikolojik direnç seviyesi olarak Bitcoin için kritik öneme sahip.

Bu, Bitcoin'in 2018'deki en yüksek seviyesine ve çoğu büyük yatırımcının ve kurumun BTC'yi aldığı  fiyat seviyesine yakın. Bitcoin, düşüşten önce 6 Eylül'de 20.000 dolar seviyesine yakın işlem gördü. Bu seviye, 2018 boğa koşusunda varlığın en yüksek fiyat noktasına yakın bir nokta.  Önemli bir metrik olan 'Borsa-Balina Oranı''  ilk on Bitcoin işleminin borsalara toplamı ile toplam borsa girişleri arasındaki oranı ölçen bir göstergedir. Bu metrik, Bitcoin'deki satış baskısını anlamak için güvenilir bir göstergerdir. 6 Eylül'de Bitcoin fiyatında %5'lik düşüşten önce bu metrikte keskin bir artış oldu. Oran, hala yüksek ve bu tipik bir ayı piyasası özelliği olarak kabul ediliyor.

İşler, Kötüye Gidiyor!

Kıdemli analist ve trader Phoenix Ashes, BTC'nin 18.600 dolar seviyesine düşebileceğine inanıyor. Analiste göre, 19.500 doların geri kazanılması, Bitcoin'in uzun vadede toparlanmasının anahtarı. BTC, an itibariyle 19.226 dolardan işlem görüyor. Önde gelen analistlerden Michaël van de Poppe geçtiğimiz günlerde S&P 500 endeksi ile BTC arasındaki korelasyonun %100'e yaklaştığını söylerken, bazı IMF ekonomistleri bazı ülkelede kripto paralar ve hisse senedi piyasaları arasındaki korelasyonda 10 kat arttığını belirtti.

Bloomberg analisti Mike McGlonne ise iyimserliğini koruyor. Stratejist, 7 Eylül tarihli bir raporda Bitcoin'in makroekonomik şartlara rağmen ayı piyasasından güçlü bir şekilde toparlanmaya hazır olduğunu belirtti. Analist, Bitcoin'in hazine bonoları ve altına benzer bir eğilim izleyeceğini, Ethereum'un (ETH) ise "hisse senetleri ile daha yüksek bir korelasyona sahip olabileceğini" iddia etti.  Ancak Bloomberg'in iyimser raporuna rağmen genel olarak uzmanlar, Fed para politikasının BTC'nin önündeki en büyük engel olduğuna inanıyor.

Read Entire Article