Bitcoin’de Pembe ve Siyah Tablo: İşte En Gerçekçi Tahmin ve Güncel Veriler!

2 years ago 76

Bitcoin (BTC) tehlikeli sularda gezinmeye devam ederken, yatırımcılar analistlerin iyimser ve abartılı tahminlerini sorgulamaya başladı.

Bitcoin, Neden Tepe Taklak Oldu?

Bitcoin 2022'de çeşitli nedenlerle düştü. Birincisi, yüksek enflasyonu frenlemek isteyen Federal Rezerv ve diğer merkez bankalarının faiz oranlarını artırması tam bir kabus oldu. Fed, modern zamanlardaki en şahin dönemine girdi. Faiz oranlarını 225 baz puan artırdı ve niceliksel sıkılaştırma programı başlattı. Tarihsel olarak, Bitcoin ve diğer riskli varlıklar, yüksek faiz oranları dönemlerinde düşük performans gösterme eğilimindedir.

Bu durum, aynı zamanda, hisse senedi gibi diğer finansal varlıkların neden düştüğünü ve tahvil getirilerinin son yılların en yüksek noktasına yükseldiğini de açıklıyor. İkincisi, 2021'den farklı olarak, hükümetler 2022'de mali teşviklerini önemli ölçüde azalttı. Örneğin, Amerikan hükümeti 2021'de pandemi nedeniyle işsizliğin arttığı dönemde iki teşvik paketi uyguladı. Bu paraların çoğu kripto para piyasasına girmişti.

40.000 Dolar İçin Bu Şart!

Üçüncüsü, kripto para endüstrisindeki önde gelen şirketlerin çöküşü, Bitcoin'deki düşüşü derinleştirdi. Terra, Three Arrows Capital, Celsius ve Voyager Digital gibi şirketlerde yaşanan iflaslar ve krizler piyasaya korku ve güvensizlik saldı. Son olarak, zincir üstü veriler, ekosistemdeki işlem sayısının azaldığını gösteriyor. Ayrıca Coinbase ve Block gibi şirketlerin raporları, 2022'de kripto yatırımcılarının ve trader'ların sayısının büyük oranda düştüğünü gösteriyor.

Uzmanalra göre, Bitcoin'in  sene sonunda 40.000 dolara ulaşması için öncelikle Federal Rezerv'in yakın vadede mevcut para politikasını sona erdireceğinin sinyalini vermesi gerekiyor. Ancak son zamanlarda Fed, faiz oranlarını artırmaya devam edeceği konusunda ısrar etti. Fed, enflasyon düşmeye başladığında bile faiz oranlarını daha yüksek tutacağının sinyallerini verdi. Bu nedenle, Fed şahin duruşunu değiştirmedikçe BTC'nin muhtemelen 40.000 dolara ulaşması mümkün olmayabilir.

Elimizde Hangi Katalizörler Var?

Yine de bazı analistler, BTC'nin ivme kazanacağına inanıyor. Örneğin, Cathie Wood, BTC'nin 2030 yılına kadar 1 milyon dolara yükseleceği yönündeki iddiasını sürdürdü. Ancak, birçok uzman bunun Polyannacılık olduğunu düşünüyor. Yine de, 2022'de BTC fiyatlarını yükseltebilecek bazı katalizörler var. İlk olarak, Ethereum Merge yükseltmesinin uzun vadede kurumsal yatırımcıyı sektöre çekmesi bekleniyor. Merge'ün BTC üzerinde doğrudan bir etkisi olmayacak.

Bununla birlikte, yüksek korelasyon nedeniyle muhtemelen dolaylı olarak etkileyecektir. Uzun vadede ETH yükselirse BTC fiyatı da muhtemelen artacaktır. BTC ve diğer kripto para birimlerini etkileyecek düzenleyici sorunlar da var. Örneğin, Ripple Labs ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki davanın 2022'de Ripple lehine sonuçlanacağına dair umutlar var. Bitcoin ve XRP muhtemelen karara tepki gösterecek.

Sonuç: Analist Yorumları ve Gerçekler!

Bu arada, birçok ülke Bitcoin fiyatlarını etkileyebilecek düzenlemeler getiriyor. Yılın son bölümünde izlenecek kilit düzenleyicilerden bazıları, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Singapur Para Otoritesi (MAS) ve Avrupa Menkul Kıymetler Piyasası Otoritesi (ESMA). Para politikası, düzenlemeler ve maliye politikaları ile ilgili endişeler devam ettiği için Bitcoin 2022'de zor bir yıl geçirdi. BTC'nin performansı, hisse senetleri ve tahviller gibi diğer finansal varlıkların performansını yansıttı. İleriye baktığımızda, BTC'nin toparlanması Fed'in ABD'de sıkılaşan işgücü piyasasına ve düşen enflasyona nasıl tepki vereceğine bağlı olacak.

Aslında, yatırımcıların enflasyon düşerken FED'in geri adım atmasını bekledikleri için, BTC Eylül ayında kısa soluklu ralliler yaptı. Daha sonra Jerome Powell ve diğer merkez bankası üyeleri, Jackson Hole Sempozyumu'nda faiz oranlarının yüksek kalacağını ima edince düştü.  Mayıs 2021 Bitcoin  çöküşünü bilen analist BTC'nin kısa vadede ivme kazanacağına inanıyor. Piyasada Dave the Wave olarak bilinen analist, 126.900 Twitter takipçisine Bitcoin'in dominance oranının arttığını ve ralli beklediğini iddia etti.

Read Entire Article