Bitcoin’de Puslu Hava Dağılıyor: Büyük Short Squeeze Beklentisi

2 years ago 80

Güney Kore merkezli zincir üstü (on-chain) analiz şirketi CryptoQuant'ın CEO'su Ki Young Ju, yakında Bitcoin'de büyük bir short squeeze yaşanabileceği tahmininde bulundu.

BTC'de Büyük Short Squeeze Beklentisi

Ki Young Ju, birçok trader'ın ve yatırımcının 2020'nin sonlarında 10 bin ila 20 bin dolar arasında short pozisyon açmaya devam ettiğini ancak daha sonra tüm bu pozisyonların likidite olduğunu hatırlatarak böyle bir durumun yeniden yaşanma ihtimaline dikkat çekti. Ju, Haziran ayında short pozisyon tasfiyelerinin saatlik satın alım emirlerinin yaklaşık yüzde 10'unun oluşturduğunu ve büyük bir short pozisyon tasfiyesinin her an yaşanabileceğini belirtti.

Öte yandan Ju, Bitcoin'de potansiyel olarak başka bir önemli short squeeze yaşanmasının yeni bir yükseliş döngüsünün başlamak üzere olduğu anlamına gelmediğinin altını çizdi ve bunun en büyük kripto paranın dibe vurmaya yakın bir noktada olduğunu anlamına geldiğini belirtti.

Short Squeeze yani Kısa Pozisyon Sıkıştırması terimi, bir yatırım enstrümanında kısa pozisyon (short) açmış yatırımcıların, fiyatta yaşanan sert bir artış sonrasında zararla yüzleşmeleri durumunu ve pozisyonlarını kapatmak için karşı karşıya kaldıkları baskıyı ifade eder. Short Squeeze için yatırımcılar arasında "Short'ları Ezmek", "Short'ları Sıkıştırmak" gibi benzetmeler de kullanılmaktadır.

Aşırı Korku Sinyali

Bitcoin, geçen ay hafif bir rahatlama rallisi görmeden önce 17 bin 600 dolara kadar düştü ve o zamandan bu yana toparlanmaya çalışıyor. Birçok piyasa uzmanı, yeni bir parabolik boğa koşusunun başlamasının birkaç ayı veya yılı alabileceğine inanıyor.

En büyük kripto para, sürpriz bir şekilde 13 Temmuz'da 20 bin dolar seviyesini geçmeyi başardı ancak piyasa hissiyatı ezici bir şekilde düşüş trendinde kalmaya devam ediyor. S"Korku ve Açgözlülük Endeksi", son güncellemeye göre aşırı korku bölgesinde kalmaya devam ediyor.

Tüm bunlarla birlikte, yakın tarihli bir Bloomberg anketi, çoğu perakende ve kurumsal yatırımcının Bitcoin'in 10 bin dolara kadar düşmesini beklediğini ortaya koydu. Bazı analistler, Fed'in giderek şahinleşeceğini ve agresif bir para politikası uygulayacağı beklentisiyle aşağı yönlü fiyat hareketlerine odaklanmış durumda. Özellikle son enflasyon verilerinin ardından Fed'in bu ay 100 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin kuvvetle muhtemel olduğu ve bunun BTC fiyatını sarsacağı üzerinde duruluyor.

Bitcoin, yazım sırasında 20 bin 780 dolardan alınıp satılıyor.

Read Entire Article