Bitcoin’de Siren Sesleri: Teknik Analistten Korkutan Açıklamalar Geldi!

2 years ago 81

Bitcoin (BTC) yeniden ivme kaybederken, güncel enflasyon verileri kripto para ve hisse senedi piyasasını zor günler beklediğini gösteriyor.

Tarihi Fraktal ve Makroekonomi!

Daha önce Bitcoin konusunda iyimser olan popüler bir analist, dünkü sert fiyat düşüşünden sonra aniden duruşunu değiştirdi. Piyasada Kaleo olarak bilinen analist, 535.500 Twitter takipçisine, Bitcoin için yaptığı 28.000 dolarlık tahminin artık geçerli olmadığını söyledi. Kaleo, BTC'nin mevcut seviyelerinden %30 oranında düşeceğine inanıyor. BTC, an itibariyle 20.261 dolardan işlem görüyor. Analistin grafiğine göre, Bitcoin'in mevcut fiyat hareketi, Ocak ayındaki görünüme benziyor. Bitcoin, 40.000 dolardan işlem görürken, kısa bir süre içerisinde 30,00 dolara düşmüştü. Tarihi fraktal gerçekleşirse Kaleo, BTC'nin 13.750 dolara düşebileceğini tahmin ediyor. Analit ayrıca, "korkunç" bir tüketici fiyat endeksi (TÜFE) baskısı nedeniyle dünkü düşüşün ardından borsanın da son derece düşüş eğiliminde olduğunu söylüyor.

Analiste göre, TÜFE verileri korkunçtu. Hisse senetleri yine çalkantıllı bir döneme girecek. Yüksek korelasyon nedeniye, Bitcoin'de de volatilite artacak. Enflasyon ile mücadele, ABD'nin birinci önceliği konumunda. Dünkü TÜFE verileri, enflasyonun geçen ay %0,1 arttığını gösteriyor. Bu durum, Fed'in faiz oranlarını artırmasına neden olacağından yatırımcılar arasında yine tedirginleğe neden oldu. Kaleo, S&P 500'ün Eylül ayının en düşük seviyesi olan 3.886,75 puanının altına düşmesi durumunda Bitcoin için işlerin daha da kötüye gidebileceğini ekliyor. Hisse senetleri 6 Eylül'deki dip seviyesini kaybederse, analist BTC'nin de kesinlikle ivme kaybedeceğine inanıyor. Kaleo, Bitcoin için tutuması gereken kritik seviyenin 18.500 dolar olduğunu söylüyor. Analiste göre, 18.500 dolar kaybedilirse, BTC 13.000 dolar seviyelerine gerileyecek. Ethereum da büyük oranda değer kaybedecek.

Bitcoin İçin Tek Kurtuluş Yolu..!

Santiment verilerine göre, en az bir veya daha fazla Bitcoin’e sahip toplam BTC adresi sayısı 100.000’e yaklaştı. Bu, bireysel yatırımcıların biriktirmeye devam ettiğini gösteriyor.  Ancak, dün açıklanan enflasyon verileri sonrasında piyasada yine satış baskısı hakim. Uzmanlara göre, Bitcoin’in tek kurtuluş yolu Fed’in para politikasından geri adım atması. Federal Rezerv yetkililerinden gelen yorumlar bile BTC fiyatını etkilemeye başladı.

Analistlere göre, Fed şahin duruşuna ara verir vermez, BTC yine eski parlak günlerine dönecek.  Uzmanlar, Fed’in faiz artırımlarına bir noktadan sonra son vereceğine inanıyor. Kripto para piyasasında meydana gelen iflaslar, krizler ve çöküş, Bitcoin’e büyük darbe vurdu. Piyasaya yönelik güvenin sarsılması, kurumsal ve bireysel yatırımcıyı piyasadan uzaklaştırdı. Ancak, Merge’in piyasaya yeniden ivme kazandırması bekleniyor.

Read Entire Article