Bitcoin’de Süreç Kolaylaştı! Oyun Değiştirici Olabilir mi?

2 years ago 88

BTC.com'un verilerine göre, Bitcoin madencilik zorluğu 745920 blok yüksekliğinde yüzde 5,01 oranında düştü. Bitcoin madencilik zorluğu için bildirilen bu düşüş, bir yıldan uzun bir süredir Bitcoin madenciliğinde yaşanan en büyük düşüş. Daha önceki madencilik zorluğu 29.153 TH/s'di. Şimdi yüzde 5'in üzerinde bir düşüşle 27.69 TH/s'ye gerilemiş durumda.

Madencilik Zorluğunun Önemi

Bitcoin, işlemleri doğrulamak ve işlemleri Blockchain'deki son bloka eklemek için madencileri kullanan merkeziyetsiz bir kripto paradır. Madencilik zorluğu, bir sonraki bloku çıkarmak için gereken zorluğu temsil eder. Madencilik zorluğu iki haftada bir ayarlanır. Ayarlamanın amacı, bir sonraki bloku çıkarmak için yaklaşık 10 dakikalık sürecin tutturulması için yapılmaktadır. Ne zaman daha fazla madenci ve madencilik şirketi rekabete girecek olursa Bitcoin madencilik zorluğu genellikle artar. Ancak, madenciler rekabetin dışına çıktıklarında bir sonraki bloku çıkarmak kolaylaşır ve süreci kazançlı hale getirmek için zorluk azaltılır.

BTC.com, şu anda madencilik zorluğunun yüzde 5 oranında azaldığını gösteriyor. Bu düşüş aynı zamanda madencilerin ayı piyasasının ortasında uğraştığı önemli kayıpları da doğruluyor. Financial Times'ına haberine göre, madencilere ödenen toplam gelirin bir yıldan uzun bir dönemin en düşük seviyesine geriledi. Marathon Digitalt, Hut 8 ve Argo Blockchain gibi madencilik şirketlerinin hisseleri yaklaşık yüzde 40 düştü. Birden fazla haber, Bitcoin madencilerinin BTC varlıklarını boşaltmakla meşgul olduklarını da iddia ediyor. Bitcoin'in 19 bin doların altındaki çöküşü, muhtemelen madencilerin yaptığı satışlardan kaynaklanıyor.

Rahatlama Sağlayabilir

Blockchain.com'dan gelen veriler, BTC fiyatlarındaki yükselişe rağmen madencilik gelirlerinin hâlâ düşük olduğunu gösteriyor. Madenci geliri, otuz günlük ortalama 2020'nin Aralık ayından bu yana görülen en düşük seviyede, 18 milyon dolar civarında.

BTC fiyatları yükselene kadar madencilik zorluğunun azalması, şu anda piyasalardaki volatiliteden dolayı mücadele veren madenciler için rahatlama sağlayabilir. BTC.com'dan gelen veriler, bir sonraki ayarlamanın 14 gün içinde yapılacağını ve madencilik zorluğunu daha da azaltmasının beklendiğini ortaya koyuyor.

Read Entire Article