Bitcoin’de Trendi Belirleyen Grup Yeniden Sahnede: 6.000 BTC Sattılar

2 years ago 90

Kripto para piyasalarında işlem gören kripto paraların çoğunluğu yeniden kırmızı bölgede işlem görüyor. Birçok kripto para yüzde 15'i aşan düşüşler kaydetmiş durumda. Öte yandan haftanın başındaki kısa süreli yükseliş birçok Bitcoin (BTC) madencisinin bir miktar kar alma fırsatını yakalamasına neden oldu.

Madencilerin Yaklaşımı

Kripto para analisti ve trader'ı Ali Martinez'in zincir üstü (on-chain) analitik şirketi CryptoQuant'tan aldığı ve 19 Ağustos'ta kişisel Twitter hesabından paylaştığı verilere göre, Bitcoin madencileri son iki hafta içinde 5 bin 925 BTC sattı. Yazım sırasında 21 bin 787 dolardan işlem gören Bitcoin fiyatı göz önüne alındığında, madencilerin sattığı BTC miktarı şu anda 125 milyon dolardan fazla bir değere karşılık geliyor.

Madencilerle ilgili bir diğer dikkat çeken veri de halka arz olan Bitcoin madencilik şirketlerinin Temmuz ayında BTC varlıklarının 6 bin 500'ünü satmış olması. Satışların madencilik faaliyetlerini sürdürmek için BTC'lerini satmak zorunda kaldıkları bir önceki aya göre 14 bin 600 BTC'den yüzde 60 düşmüş olsa da devam ediyor. Madencilerin BTC satışlarındaki son artış, bir diğer kripto para analisti ve trader'ı Michaël van de Poppe'nin öngöremediği kısa vadede endişe verici fiyat düzeltmesi karşısında 15 Ağustos'ta kaydedilen iki aylık ılımlı fiyat yükselişi trendini takip ediyor gibi duruyor.

Yaklaşan Kara Bulutlar

Bununla birlikte, Bitcoin iki aylık yükseliş trendini koruyarak devam ettiremedi çünkü tek bir günde kripto para piyasalarından 70 milyar doların üzerinde para çıkışı oldu. En büyük kripto para BTC'den ise 30 milyar doların üzerinde para çıkışı kaydedildi. Bu para çıkışları boğaların güç kaybettiğini ve durumun ayıların lehine döndüğü anlamına geliyor.

Kripto para piyasalarındaki yoğun para çıkışı, Bitcoin'in daha fazla düzeltme yaparak 10 bin dolara düşeceğini iddia eden Kevin Wadsworth gibi analistlerin işaret ettiği karamsar tahminlerin bir kez daha öne çıkmasına neden oldu.

CoinMarketCap'in verilerine göre, en büyük kripto para Bitcoin, yazım sırasında 24 saatte kaydettiği yüzde 7,24 düşüşle 21 bin 787 dolardan işlem görüyor. BTC'nin toplam piyasa değeri ise 416 milyar dolar seviyesinde.

Read Entire Article