Bitcoin’de Umutları Filizlendiren Gelişme: Kritik Rapor, Gündeme Oturdu!

2 years ago 99

 Piyasada yaşanan çöküş, krizler ve iflaslardan sonra kripto paralar yavaş yavaş ivme kazanmaya başladı.

Olumlu Gelişme: Madenciler, Artık Satmıyor

Bitcoin (BTC) 25.000 doları aşmayı başarırken, madenciler üzerindei satış baskısı da hafifliyor. Kripto analitik şirketi Arcane Research, 15 Ağustos'ta yayınladığı raporda madencilerin Haziran ayında 14.600 BTC sattığını, Temmuz ayında ise 6.500 BTC sattıklarını ortaya koydu. Sonuç olarak, halka açık madencilik şirketlerinin BTC satışları Temmuz'da %58'e oranında azaldı. Ancak, bu rakam madencilerin düşen kârlılık oranı deneniyle satış yapmaya başladığı Mayıs ayından hala daha yüksek. Mayıs ayında Bitcoin madencileri, üretimlerinin neredeyse tamamını satarak topluluğu şok etmişti. Haziran ayında, madenciler, Mayıs ayına göre dört kat daha fazla satış yaptı.

 Arcane Research'ten Jaran Mellerud'a göre, Temmuz rakamları satışların devam ettiğini gösterse de, bunlar "bu yazın başlarındaki endişe veren satışlarla aynı ölçüde değil". Analist, bu değişikliği hodl stratejisine dikkat çekerek  açıkladı ve şunları söyledi:

Her ne pahasına olursa olsun hodl stratejisinin şimdiye kadar ortaya çıkan karanlık bir tarafı var. Bitcoin fiyatı ne kadar düşük olursa, bu stratejiyi izleyen madencilerin Bitcoin'lerini satma olasılığının o kadar yüksek oluyor. Başka bir deyişle, Bitcoin Temmuz ayında %26 değer kazandıkça, madenciler satış yapmayı bıraktı. Bu madencilerin mevcut fiyatlarla satış yapmayı reddettiğini ve gelecekte daha yüksek fiyatlar beklentisiyle Bitcoin’lerini elinde tuttuklarını gösteriyor.

2 Analistten Çarpıcı Bitcoin Yorumu

Kripto para piyasası yeniden hareketlenirken, önde gelen analistlerden Michaël van de Poppe Bitcoin'deki mevcut düzeltmenin endişe verici olmadığını söyledi. Analist, uzun vadede BTC fiyatının yeni başarılara imza atacağına inanıyor. CoinMarketCap verilerine göre,  Bitcoin, gün içinde %0.07 düşüşle ancak önceki yedi gün içinde %0.96 artışla 24.030 dolardan işlem görüyor. Fiyatın da 30 gün öncesine kıyasla %11,95 arttığı göz önüne alındığında, potansiyel olarak  madenciler üzerindeki satış baskısında daha fazla düşüşebilir.

Glassnode’a göre, Bitcoin‘in Kârdaki Yüzde Arzı , 3 ayın en yüksek seviyesi olan %62.73’e ulaştı. Kritik endeksteki bu artış, tarihsel olarak piyasaya kısa vadeli yatırımcıların girmesini sağlamıştır. Bu, özellikle Bitcoin grafiklerde başka bir boğa koşusu için, çok büyük bir faktör olmuştur. Popüler analist Bobby Lee, piyasadaki volatiliteye rağmen Bitcoin‘de iyimserliğini sürdürüyor. Bloomberg ile yaptığı röportajda Lee, hem Bitcoin hem de Ethereum’un Kasım 2021’de ulaştıkları zirvelerine geri dönebileceğini belirtti.
Read Entire Article