Bitcoin’de Uzman Görüşü: “10.000 Dolar Seviyeleri Hayal”

1 year ago 66

Tanınmış bir kripto para analisti olan Jason Pizzino, Bitcoin (BTC) ve Ethereum’da (ETH) uzun süredir fiyatta etkili olan ayıların devrinin bittiğini ileri sürdü. Ayrıca Bitcoin için iddia edilen 10.000 dolar hedefi konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Bitcoin Fiyat Analizi

Bitcoin’de hacim desteğiyle fiyat, düşüş eğilimi çizgisinden çıktı. Yaşanan kırılma Bitcoin için bir fiyat artışı habercisi olabilir. Ancak lider kripto para birimi olan Bitcoin’in fiyatının 100 günlük basit hareketli ortalama (SMA) ile olan mücadelesi devam ediyor. Mücadelenin Bitcoin adına iyi yönde sonuçlanması için 100 günlük SMA’nın üzerinde bir kapanış olması gerekebilir. Fibonacci Retracement'in Ağustos zirvelerinden 0.382 seviyesi de 100 günlük SMA ile çakışıyor ve bu durum onu güçlü bir direnç bölgesi yapabilir. Ayrıca bir sonraki büyük direnç, 0.618 Fibonacci Retracement seviyesinde 22.500 dolar civarında olabilir. Bu alan aynı zamanda Eylül ayının en yüksek seviyesi.

Bankacılı devi Morgan Stanley'den elde edilen verilere göre, belirtilen bölge aynı zamanda son 6 aydır Bitcoin tutan birçok yatırımcının kırılma noktası. Bu nedenle, mevcut ralliyi sürdürmek adına Bitcoin fiyatının belirtilen seviyelerin üzerinde günlük bir kapanış yapması gerekebilir. Ayrıca kripto para birimi adına 200 günlük SMA’nın da bulunduğu 25.000 dolar seviyesinin aşılması oldukça önemli. Bahsi geçen iki direnç alanının aşılmasının ardından bazı uzmanlar tarafından Bitcoin fiyatı için öngörülen 10.000 dolarlık hedef tamamen geçersiz kılınabilir.

Uzman Görüşü

Uzman analist Jason Pizzino Youtube üzerinden paylaştığı yeni bir videoda, ABD dolarının yavaş yavaş düşüş trendine girdiğini bu nedenle itibari paralarını Bitcoin’e ve kripto para birimlerine çevirmek isteyen yatırımcıların bir fiyat artışına yol açabileceğini öne sürdü. Uzman isim açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin’de 23.000 dolar zirvesine yükselmeyi başarırsak aylık dalgalanma tepesi 25.200 dolara çıkabilir. Bu nedenle 10.000 dolara giden yolun tamamen kapalı olduğunu söyleyebiliriz.

Read Entire Article