Bitcoin’de Uzun Vadecilerin Yüzü Gülecek Mi? İşte Detaylar!

2 years ago 87

Glassnode'dan gelen veriler, Bitcoin'in uzun vadeli tutanlar için maliyet tabanının şu anda kriptonun gerçekleşen fiyatının üzerinde olduğunu gösteriyor. Bitcoin uzun vadeli sahip maliyet temeli, ayı piyasası uzunluğu için ipuçlarına sahip olabilir.

Analitik firması Glassnode'un en son haftalık raporuna göre, LTH maliyet tabanı, önceki ayı piyasalarında 248 ila 575 gün arasında gerçekleşen fiyatın altında kaldığını belirtiyordu. Bitcoin "uzun vadeli sahipleri" (veya kısaca LTH'ler), en az 155 günden beri paralarını hareket ettirmeden veya satmadan elinde tutan tüm yatırımcıları içeriyor.

Piyasada gerçekleşen olaylar, dolaşımdaki her bir kripto paranın en son taşındığı/satıldığı fiyat ile çarpılması ve ardından bir miktar alınmasıyla hesaplanır. Bu kapitalizasyondan, bu metriği dolaşımdaki toplam kripto para sayısına bölerek “gerçekleşen bir fiyat” elde edilebilir.

Gerçekleşen fiyat, Bitcoin piyasasında sahibinin ortalama maliyet temeli olarak düşünülebilir. Aşağıdaki grafik, kripto tarihi boyunca LTH'lerin maliyet temelinin tüm pazarınkiyle nasıl karşılaştırıldığını göstermektedir.

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, önceki Bitcoin ayı piyasaları ve bunlar sırasında gerçekleşen iki fiyatın eğilimleri vurgulanmıştır. Görünüşe göre LTH maliyet tabanı, kripto piyasası düşük seviyelere yaklaştıkça, tüm piyasanın gerçekleşen fiyatının üzerine çıktı.

Bunun nedeni, LTH'lerin herhangi bir noktada satış yapma olasılığı en düşük olan grup olması ve piyasa paniğinin geri kalanının düşüş trendleri sırasında daha kolay satması olabilir. LTH'ler zararda kaldıktan sonra bile fırtınayı atlatmaya çalışırlar, ancak diğer sahipler ellerindekileri satar ve gerçekleşen ortalama fiyatı düşürürler. Grafikten, LTH fiyat tabanının son ayı piyasalarında en az 248 gün ve 575 güne kadar gerçekleşen fiyatın üzerinde kaldığı görülmektedir.

Son zamanlarda, LTH fiyat tabanının diğer metriğin üzerinde geçiş modeli bir kez daha oluştu. Ancak şimdiye kadar, göstergeler bu eğilimi yalnızca 17 gün boyunca gözlemledi; bu, tarihsel döngülerden çok daha az.

BTC Fiyatı

Yazının hazırlandığı sırada, Bitcoin'in fiyatı geçen haftaya göre %9 düşüşle 20,7 bin dolar civarında dalgalanıyor. Geçen ay, kripto %3 değer kaybetti. Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde kripto paranın fiyatındaki eğilimi göstermekte.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article