Bitcoin’de Yatırımcıların Kafası Karışık! BTC için Sırada Ne Var?

2 years ago 104

Bitcoin (BTC) fiyatı, geçmişte birçok kez işaret ettiğimiz gibi, büyük satışların neden olduğu baskıyla yükseliş trendini bozarak bir kez daha 21 bin dolar seviyelerine döndü. BTC fiyatı, yazım sırasında son 24 saatte kaydettiği yüzde 6,81 düşüşle 21 bin 825 dolarda, 200 haftalık hareketli ortalamanın (WMA) altında işlem görüyor. 200 WMA şu anda 23 bin dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin'de Son Durum

Son Bitcoin fiyat rallisi, fiyatın bu hafta kısa vadede aşırı alım bölgesine girmesinin ardından sona erdi. Bitcoin, 25 bin 135 dolara kadar çıkmasından sonra kısa vadedeki direnç seviyesinden geri çekildi. Balinaların ve uzun vadeli yatırımcıların 23 bin ila 24 bin dolar aralığının gelmesiyle varlıklarının büyük kısmını sattığı da zincir üstü (on-chain) verilerle doğrulandı.

Kripto Para Piyasaları Korku ve Açgözlülük Endeksi de piyasalardaki durumun olumsuzlaşmaya başlamasıyla 47 seviyesinden 30'a düştü. Ayrıca, Federal Rezerv'in (Fed) önümüzdeki aylarda agresif faiz artırımlarına gidebileceğinin sinyalini vermesi ve borsalara olan BTC girişlerindeki artış da fiyatın düşmesinde katalizör görevi gördü.

Daha önce bildirdiğimiz gibi, Bitcoin fiyat trendi, MVRV 7 günlük Detrend Osilatörü'nde düşüş trendini gösteren bir model oluşturmuş durumda. Ayı sapma modeli, yaklaşmakta olan bir fiyat düşüşünü işaret ediyor ve BTC'de 21 bin dolar ila 20 bin dolar aralığındaki riski ortaya koyuyor.

Bitcoin boğaları, son satışların BTC fiyatını ayılar lehine dönmesiyle büyük zarar almış durumda. BTC fiyatı şu anda temel 200 haftalık hareketli ortalama (WMA) olan 23 bin doların altında işlem görüyor. Bu nedenle, 21 bin doların altına bir düşüşe son derece yakın olunduğu üzerinde duruluyor.

Ayrıca, 20 EMA (kırmızı çizgi), genellikle bir yükseliş trendi olarak kabul edilen 50 EMA'nın (mavi çizgi) üzerine çıktı. Bununla birlikte, boğalar ivme kazanamadı ve 20-EMA yeniden 50-EMA'nın altına düşerek 21 bin doların altında bir düşüş hareketini tetikledi.

Zincir üstü analitik paltformu Coinglass'ın sağladığı verilere göre, Bitcoin fiyatının düşmesiyle son 24 saat içinde toplam 168 milyon doların üzerinde tasfiye kaydedildi ve 150 milyon dolarlık long pozisyon tasfiye edildi. Huobi, Binance ve Okex dahil olmak üzere büyük kripto para borsaları, son 24 saatte tasfiye edilen long pozisyonların yüzde 90'ından fazlasını oluşturuyor.

Uzmanların Bitcoin Yorumları

Yakından takip edilen kripto para analistlerinden Michaël van de Poppe , Crypto Tony, Crypto Birb ve BigCheds dahil olmak üzere çoğu kripto para analisti geçmişte birçok kez olası düzeltmelerde 22 bin 700 dolar seviyesinin altına düşüş beklemediklerini ifade eden isimler arasında yer alıyor. Kripto para analistlerine göre 200-WMA fiyat için önemli bir rol oynayabilir ve fiyatı güçlü bir şekilde tutabilir.

Çoğu kripto para analisti, daha düşük seviyelerden yukarı yönlü bir hareketin gelmesine olumlu bakıyor ve Bitcoin fiyatındaki düşüşün kısa vadedeki direnç olan 25 bin dolar seviyesinden gelmiş olmasının yatırımcılara bir dipten alım yapma fırsatı vermiş olabileceğini düşünüyor.

Read Entire Article