Bitcoin’deki Çöküşleri Bilen Analistten Kritik Uyarı: Bu Seviyeler Geliyor!

2 years ago 82

Piyasa Ethereum (ETH) Merge güncellemesine odaklanırken, Bitcoin (BTC) kısır bir döngü içerisinde hareket etmeye devam ediyor.

Bitcoin, Bu Kritik Seviyeyi Tutmalı!

 Yaygın olarak takip edilen bir analist, önemli destek seviyesinin kaybedilmesi durumunda Bitcoin'in mevcut fiyatından %30'un üzerinde düşme tahlikesi ile karşı karşıya olabileceğini iddia etti. Piyasada 'Capo' olarak bilinen analist 517.100 Twitter takipçisine Bitcoin'in %21 ila %31 arasında bir düşüşle 16.000 ila 14.000 dolara çakılabileceğini söylüyor. Analiste göre Bitcoin'de henüz dip seviye görülmedi. Eğer BTC, 19.000 dolar seviyesini tutamazsa 14.000 dolara kadar düşebilir. Bitcoin'in hala 23.000 dolara yükselme şansının bulunduğunu belirten analist, bu olasılığın zayıf olduğunu vurguladı. Bitcoin, an itibariyle 20.151 dolardan işlem görüyor.

Stratejist bu süreçte, 22.500 doların kritik direnç noktası olacağını söyledi. Analiste göre, BTC bu seviyelere gelse bile genel olarak devam eden satış baskısı, hala risk teşkil ediyor. On chain analisti Willy Woo da Bitcoin’in hala taban seviyesine ulaşmadığını iddia etti. Uzman, BTC’nin bu seviyeden çok uzak olduğuna inanıyor. Önceki ayı döngülerinde  BTC’nin %61, %64, %57 oranında düştükten sonra dip seviyeye düştüğünü iddia eden analist, BTC’nin şu anda zirvesinden % 52 düştüğüne dikkat çekti. Uzmanlar Bitcoin’in 13.000 dolara kadar düşebileceğini iddia ediyor.

Fed Baskısı, Devam Ediyor

Ağustos ayı tüketici fiyat endeksi raporunun Salı günü beklenenden daha yüksek gelmesinden sonra, hisse senetleri de düştü. Borsa ile yüksek korelasyonda olan Bitcoin de büyük oranda değer kaybetti. BTC, salı günü,yaklaşık %11 düşerek 19.855 dolara kadar geriledi. Ekonomistlerine göre, Fed giderek artan enflasyonla başa çıkabilmek için daha agresif bir faiz artırımı yapmak zorunda kalacak. Bitcoin, 20.000 dolar seviyesini tutmak mücadele ederken, Bloomberg analisti McGlone, 20.000 doların iyi bir destek noktası kaydetti.

Uzman önceki ayı piyasalarında Bitcoin’nin 3.000 doalra kadar düştüğünü, ancak mevcut ayı piyasasının daha sağlam olduğunu belirtti. Daha önce Bitcoin’in 100.000 dolardan işlem göreceğini tahmin eden McGlone, Ethereum Merge güncellemesinin kripto piyasası üzerindeki olumlu bir etki yaratacağını belirtti. uzman, Fed’in faiz artışlarına rağmen, Bitcoin ve Ethereum’un güncellemeler, kurumsal yatırım ve diğer önemli faktörler sayesinde uzun vadede değer kaydetmeye devam edeceğini vurguluyor.

Read Entire Article